Miles Teller in running voor hoofdrol in An Officer and a Gentleman remake

Het lijkt erop dat Miles Teller nog niet klaar is met het spelen van een marineofficier voor Paramount want volgens Variety zou de Top Gun: Maverick-ster de hoofdrol spelen in een nieuwe moderne update van het klassieke Richard Gere drama An Officer and a Gentleman (1982). Dana Fox schreef de nieuwste versie van het script gebaseerd op het werk van Douglas Day Stewart. Het werd goed ontvangen door critici, en sommigen noemden het de beste film van 1982. Het was ook een financieel succes, met een brutowinst van 190 miljoen dollar tegen een budget van 7,5 miljoen dollar.

© Paramount Pictures

Korte inhoud: Zack Mayo is een jonge man die zich heeft aangemeld voor de Navy Aviation Officer Candidate School. Hij is een marinesnotaap die iets van een problem child lijkt te zijn en zich niet op zijn plaats vindt. Artillerie-sergeant Emil Foley is er om hem te trainen en te evalueren, en Zack zal duidelijk tekortschieten. Zack ontmoet Paula, een meisje dat weinig meer heeft dan familie, en er groeit iets tussen deze twee en Zack begint stilaan te beseffen dat hij een verantwoordelijk iemand wil zijn.

In het origineel zien we Richard Gere, Debra Winger en Louis Gossett Jr., en die laatste won trouwens de Oscar voor Beste Acteur in een Bijrol. De originele film had in totaal 7 Oscar nominaties en won er twee. Naast de bijrol was er ook nog een beeldje voor Best Music Original Song. Het zette tevens Richard Gere op de kaart als een absolute filmster, zeker na zijn American Gigolo film en hij deed zowat 60 films. Hij won nooit een Oscar en is tevens één van de weinige acteurs die geblacklist (niet verbannen!) werd door The Academy omdat hij off script tijdens een speech in de aanval ging tegen China voor hun bezetting van Tibet.

De Paramount Motion Picture Group zal vermoedelijk interesse hebben in een Maverick 2 maar intussentijd lijkt deze remake potentieel ook wel lucratief. Ikzelf heb mijn twijfels gezien de originele film toch een zuivere 80’s film is en ik niet denk dat een remake echt zal werken, tenzij ze het radicaal gaan aanpassen zoals Top Gun. Maar ook de muziek kan je niet meer hergebruiken. Ze hebben nog maar net een “American Gigolo” serie gemaakt en dit was toch wel een dikke teleurstelling. De studio speelde met de vraag hoe ze dit IP-van Officer opnieuw konden lanceren en bracht het naar Teller, die geïntrigeerd was. Teller heeft onlangs de productie afgerond voor de Apple Studios-evenementfoto The Gorge, met Anya Taylor-Joy in de hoofdrol en geregisseerd door Scott Derrickson, en met dit project blijft zijn lei diversifiëren. Hij heeft onlangs ook de productie afgerond van de Michael Jackson-foto Michael (2025), waar hij Jacksons advocaat John Branca speelt, en hij heeft ook de A24-film Eternity, waar hij samen met Elizabeth Olsen speelt.3 Comments

 1. Sabrina

  Een remake? Echt? De originele film is een meesterwerk en ik betwijfel of dit iets anders wordt dan een slap afkooksel.

  Reply
 2. Baladur

  Ik snap dat ze proberen de klassiekers naar een jonger publiek te brengen, maar ik ben bang dat ze de essentie van de originele film niet zullen vangen. Miles Teller is goed, maar Richard Gere is onvervangbaar als Zack Mayo. Sommige dingen moet je gewoon met rust laten. Kunnen ze geen nieuwe verhalen bedenken in Hollywood?

  Reply
 3. ik

  Ik ben altijd sceptisch over remakes, maar met Miles Teller kan het best cool worden. Als hij maar net zo goed kan marcheren als hij kan drummen.

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *