Alien: Romulus trailer brengt waar fans op zaten te wachten

20th Century Studios heeft na hun teaser de eerste trailer vrijgegeven voor Alien: Romulus (2024), de komende sciencefictionfilm in de langlopende Alien-franchise. De film zal op 16 augustus in de bioscoop verschijnen.

© Twentieth Century Studios

De film werd geregisseerd door Fede Àlvarez, speelt zich af tussen de gebeurtenissen van Ridley Scotts Alien en James Camerons populaire vervolg Aliens. Cailee Spaeny, die Priscilla Presley speelde in ‘Priscilla’ van vorig jaar, zal de hoofdrol spelen in deze stand-alone film. De plot van de film, die grotendeels mysterieus is gehouden, volgt een groep jonge mensen op een verre wereld, die in confrontatie komen met de meest angstaanjagende levensvorm in het universum. Het is dus aannemelijk dat dit de planeet is waar Ripley in Aliens 2 op zal landen, met name LV-426, ook bekend als Acheron.

Een Alien film is enkel zo goed als zijn cast en hier zien we naast Spaeny ook nog Isabela Merced, Archie Renaux, David Jonsson, Aileen Wu en Spike Fearn. De trailer keert terug naar de horrorwortels van de franchise, terwijl donkere gangen vol facehuggers op de crew wachten. Verschillende mensen worden besprongen door de facehuggers, en bij een ongelukkig bemanningslid zit een alien in de borstkas klaar om naar buiten te komen. Er ligt ook minstens één Xenomorph op de loer, terwijl het personage van Merced aan het einde oog in oog komt te staan ​​met de moordende alien. Maar veel verhaal krijgen we niet en dit lijkt meer op een tweede teaser, ook al brengt hij datgene waar menig fan van de franchise op zit te wachten.

De film had oorspronkelijk op Hulu lieten uitkomen, maar in juni 2023 werd beslist om de film in de bioscoop uit te brengen wat een uitstekende zaak is. De originele Alien-film uit 1979 volgde Sigourney Weaver als Ellen Ripley, een astronaut wiens bemanning oog in oog komt te staan ​​met een dodelijk buitenaards wezen in de ruimte. Aliens vervolgt het verhaal terwijl Ellen, ontwakend uit een cryogene slaap, met tegenzin op missie gaat naar een verre ruimtekolonie om een ​​nieuwe potentiële xenomorfaanval te onderzoeken. De productie van de film was in handen van Ridley Scott en dat is altijd wel een goede zaak om de man in de buurt te hebben die de franchise gestalte heeft gegeven. Ik ben hier echt benieuwd naar.

*** Alien: Romulus trailer ***


3 Comments

 1. Stef

  Dit ziet er veelbelovend uit en eindelijk nog eens een film om naar uit te kijken 😄

  Reply
 2. Vince

  Dus ze gaan allemaal dood op het einde met uitzondering van Newt. Sorry voor de spoiler.

  Reply
 3. Filip

  Hmm, I dunno. Dezelfde horror steeds rehashen gaat op de duur ook vervelen. Hopeveel keer kan je facehuggers en chestbursters herfilmen? Er zit geen surprise meer in.
  Deze film lijkt een soort remake, tailored voor de nieuwe generatie kijkers.

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *