Your Lucky Day van Dan Brown op BIFFF

Neen, het is niet de auteur Dan Brown van The Da Vinci Code maar wel Dan Brown de regisseur van de R-rated Your Lucky Day (2023) die om 16u30 te zien is op het BIFFF. Het is meteen ook zijn debuutfilm. En net zoals vele low budget films speelt het verhaal zich hoofdzakelijk af op één locatie met een beperkt aantal acteurs.

© Well Go USA Entertainment / BIFFF

Korte inhoud: Nadat een dispuut over een winnend lot uitmondt in een dodelijke gijzeling, moeten de getuigen beslissen hoe ver ze precies willen gaan en hoeveel bloed ze bereid zijn te vergieten, voor een deel van het 156 miljoen dollar winnende lot.

“Dit is Amerika… Het maakt ons niet uit hoe je aan je geld komt”, verklaart Angus Cloud‘s personage Sterling, terwijl hij zich afvraagt wat hij zou doen als hij 1 miljoen dollar had. En terwijl hij in de winkel is, hoort hij iemand geluk hebben met zijn lot, en hij besluit zich te vermommen en het lot onder schot te eisen. De zaken worden echter nog verergerd wanneer een politieagent tussenbeide komt en Sterling hem doodschiet. Maar dat is pas het begin van het bloedvergieten want er zijn nog meer kapers op de kust die hun handen willen leggen op dat levensveranderende winnende lot. De getuigen in de winkel worden gedwongen hun moraal af te wegen voor het potentiële deel van het ticket van 156 miljoen dollar. Tot hoever zou jij gaan.

De film heeft vorig jaar een aantal festivals afgelopen maar kon uiteindelijk geen bioscooprelease verzilveren en werd uiteindelijk uitgebracht op Blu-ray en was te bekijken via streaming. En dat is eigenlijk wel spijtig want dit is meteen ook één van de laatste films van Angus Cloud die tragisch genoeg vorig jaar stierf aan een overdosis van cocaine, fentanyl en nog andere substanties. De Euphoria acteur tierf op 25 jarige leeftijd. Hij zou ook nog een rol hebben in de horror Abigail (2024) die ook te zien is op het BIFFF.

1 Comment

  1. Meekz

    Ik geraak deze week niet in Brussel, hopelijk volgende week naar Cuckoo

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *