Tim Burton brengt zijn cast terug voor Beetlejuice Beetlejuice

Tom Cruise heeft bewezen dat het nooit te laat is om een sequel te maken, wel Tim Burton heeft deze boodschap goed gehoord en komt dus met Beetlejuice Beetlejuice, 36 jaar na de eerste film. Geena Davis en Alec Baldwin zijn niet van de partij, maar heel wat bekende koppen zijn dat wel. Tim Burton was als regisseur steeds minder relevant geworden in Hollywood, maar de serie “Wednesday” – wat een megasucces was – heeft de man terug op de kaart gezet en Warner Bros heeft zijn schouders onder deze sequel gezet.

© Warner Bros

Maar ook Michael Keaton is opgestaan uit het stof sinds The Flash (2023). Deze film deed het ene pak minder goed dan de “Wednesday” serie, maar voor zij die de film hebben gezien hebben vast wel genoten van Bruce Wayne. Winona Ryder en Catherine O’Hara hernemen ook hun rol als respectievelijk Lydia en Delia Deetz, terwijl Burton’s “Wednesday”-ster Jenna Ortega Lydia’s dochter Astrid speelt. Daarnaast zien we ook nog Justin Theroux die de rol van Rory speelt, Monica Bellucci als Beetlejuice’s Wife, Arthur Conti en Willem Dafoe

In de originele Beetlejuice volgden we de onlangs overleden Barbara en Adam Maitland (Geena Davis, Alec Baldwin), die de hulp hadden inroepen van de ondeugende demon Beetlejuice (Keaton), om de huidige levende bewoners van hun huis, de familie Deetz, te verdrijven. En zoals we weten brak vervolgens de hel los. Deze sequel gaat een decennia later verder met een sterfgeval in de familie. En dit is alles wat we van het verhaal weten op dit ogenblik, gezien Burton nog aan het werken is aan zijn verhaal in post-productie. Maar één ding is zeker, Beetlejuice komt weer in het spel. En stop-motionanimatie zal opnieuw gebruikt worden net als in de originele film om zo een handgemaakte back-to-basic gevoel te creëren. Voor de rest vertelt deze teaser trailer ons ook niet veel meer.

Er is doorheen de jaren al veel pogingen geweest om een vervolg te breien aan deze film, maar de concepten waren nooit echt goed genoeg. Burton had ook toegegeven dat hij het succes van de eerste film aanvankelijk niet begreep – en tot op zekere hoogte nog steeds niet begreep – en dus niet gemotiveerd was om verder te gaan met een idee dat hem niet opwond. Laten we hopen dat met de tijd dit project ook is gaan groeien. Beetlejuice, Beetlejuice komt op 4 september 2024 bij ons in de bioscoop.


2 Comments

  1. Sam

    Als het half zo goed is al het origineel, ga ik deze zeker bekijken.

    Reply
  2. Kons

    Ligt misschien aan mij maar moet de titel niet “Beetlejuice Beetlejuice Beetlejuice” zijn of houden ze deze voor de threequel?

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *