Pittige noir film Love Lies Bleeding met Kristen Stewart

Vandaag komt de R-rated film Love Lies Bleeding (2024) in de Amerikaanse zalen. Wij moeten alsnog wachten. De film werd geregisseerd door Rose Glass die we nog kennen van de niet onaardige R-rated Saint Maud (2019) en mede-geschreven door Weronika Tofilska voor A24 en opgenomen in Albuquerque, New Mexico.

© A24 / The Searchers

Korte inhoud: In de jaren tachtig wordt de teruggetrokken sportschoolmanager Lou (Kristen Stewart) verliefd op Jackie (Katy O’Brian), een ambitieuze bodybuilder die door de stad naar Las Vegas trekt om haar droom na te jagen. Maar hun liefde wakkert geweld aan, waardoor ze diep in het web van Lou’s misdaadfamilie terechtkomen.

Volgens Stewart gaat deze film over ‘dingen willen’, over ‘ongegeneerd verlangen’. De film lijkt een soort roadmovie te zijn met locaties als diners, schietbanen en serviceappartementen en heeft ook wel wat weg van een bodybuilders versie van Showgirls (1995). Het is het soort film dat niets te verliezen heeft – werd ok gemaakt met een minimum aan middelen – en dus voluit gaat voor het smerige en verleidelijke. En het lijkt in ieder geval te werken want onze Amerikaanse recensenten spreken met veel lof over de film die nu al zoiets van een 92% hefet op Rotten Tomatoes.

Naast de twee hoofdactrice zien we ook nog Jena Malone, Dave Franco, Anna Baryshnikov en Ed Harris. De muziek voor de film werd geschreven door Clint Mansell (Black Swan, Moon, The Fountain). Hoe en wanneer de film bij ons zal uitkomen is niet bekend. De film is wel opgenomen in het programma van de Berlinale. Van zodra wij een datum hebben zullen we het laten weten.

*** Love Lies Bleeding trailer ***

4 Comments

 1. Notorious

  Ziet er echt goed uit, en we krijgen Ed Harris als jonge Crypt Keeper, wat leuk is.

  Reply
  1. Bramstoker

   Het is een gekke theorie, maar ik hoop echt dat ze een weerwolf is. Misschien wil ze daarom voor Ed Harris werken, ook al is ze niet geïnteresseerd in wapens; hij jaagt erop en maakt zilveren kogels. Ik kan er naast zitten maar dat is mijn gevoel na het zien van de trailer.

   Reply
 2. Pieterbie

  Hoe is het mogelijk dat er nog geen releasedatum is voor deze film maar dan brengen ze wel Madame Web in de zalen.

  Reply
 3. Alex

  Die trailer geeft weer zooooooveel weg van de film 🙁

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *