Disney pakt uit met Mufasa: The Lion King trailer

Disney’s eerste teaser trailer voor Mufasa: The Lion King is gearriveerd en geeft ons het beste beeld tot nu toe van de live-action prequel van The Lion King, die op 20 december 2024 in de bioscoop te zien zal zijn. De trailer begint met een nieuwe versie van Circle of Life en we horen Rafiki van John Kani (John Kani) het verhaal vertellen van Mufasa, een ‘leeuw die ons leven voor altijd zou veranderen’.

© 2024 Disney Enterprises, Inc. All Rights Reserved.

Korte inhoud: Simba is de koning geworden de Pride Lands en is vastbesloten om zijn welp in zijn pootafdrukken te laten volgen terwijl de oorsprong van zijn overleden vader Mufasa wordt onderzocht.

In dit verhaal is Mufasa een leeuw die geboren werd zonder een druppel adel in zijn bloed, maar desondanks was dit het begin van zijn heerschap. Uit de officiële beschrijving van de film blijkt dat Mufasa’s hele verhaal wordt verteld aan Kiara (gespeeld door Beyonce’s dochter Blue Ivy Carter), de dochter van Simba en Nala (Beyoncé) die wordt gespeeld door Beyonce’s dochter Blue Ivy Carter. Het verhaal wordt verteld in flashbacks en introduceert Mufasa als een weesjong, verdwaald en alleen, totdat hij een sympathieke leeuw ontmoet genaamd Taka (Kelvin Harrison Jr.), de erfgenaam van een koninklijke bloedlijn. De toevallige ontmoeting zet een uitgebreide reis in gang van een buitengewone groep buitenbeentjes die op zoek zijn naar hun lot – hun banden zullen op de proef worden gesteld terwijl ze samenwerken om een bedreigende en dodelijke vijand te ontwijken.

Terwijl James Earl Jones de stem van Mufasa vertolkte in de originele The Lion King en de live-action remake, zal Aaron Pierre deze keer de legendarische rol op zich nemen als zijn jongere versie. Pumbaa wordt vertolkt door Seth Rogan en ik vermoed dat Mads Mikkelsen de rol van een villain zal spelen in de huid van een rivaliserende leeuw Kira. Daarnaast zien we nog Thandiwe Newton als Taka’s moeder, Billy Eichner als Timon en Donald Glover als Simba.

Mufasa: The Lion King wordt geregisseerd door Barry Jenkins en Jeff Nathanson heeft het script geschreven. Vreemd genoeg is Jon Favreau, de regisseur van The Lion King (2019), nergens te bespeuren. Disney moet nog steeds zijn publiek opnieuw veroveren en de hoop is dat met een vertrouwd en succesvol IP deze zaken wel zullen veranderen. De toekomst zal het uitwijzen.


6 Comments

 1. David

  Best grappig hoe we royalty’s vereren. We maken karakters tot koningen, maar we houden er ook van om voor underdogs te pleiten, dus geven we ze een bescheiden afkomst, zoals de schildknaap die koning wordt, ook al is dat bijna nooit hoe dingen werken.

  Reply
 2. Pieterbie

  Zat iemand hier op te wachten? Ik vond de vorige 3D film copy-paste film al een verspilling van mijn tijd.

  Reply
 3. Blackberry

  spijtig dat het niet in 2D is.

  Reply
 4. Duane

  Hoe zegt Disney dat ze geen inspiratie meer hebben zonder te zeggen dat ze geen inspiratie meer hebben.

  Reply
 5. Komissaro

  Is dit de nieuwe AI animatiefilm?

  Reply
 6. Hec

  Mocht dit een sequel zijn op de animatiefilm, in klassieke animatie, dan had dit vermoedelijk meer succes.

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *