Disney overweegt Jack Sparrow te vervangen door vrouw in Pirates 6

Er zijn veel dingen waar ik het compleet oneens ben met Elon Musk, maar wanneer hij bij dit nieuws de tweet uitstuurde “Disney sucks” kon ik hem geen ongelijk geven. De waanzin kent maar geen einde bij Disney en dit zal de zoveelste voorspelbare filmflop worden mochten ze dit effectief willen doortrekken. Johnny Depp is Jack Sparrow en Pirates of the Caribbean is Jack Sparrow. Al de rest zijn derivaten van geen belang en zou zelfs geen PotC mogen noemen. Maar volgens Daniel Richtman zou er effectief gedacht worden aan een PotC 6 film zonder Jack Sparrow maar met Ayo Edebiri (The Bear) in de hoofdrol.

Wij hadden 4 jaar geleden al een post gewijd aan een mogelijke Pirates of the Caribbean reboot en het is wel degelijk de intentie van Disney om nog een Pirates film te maken gezien ze wel een kaskraker kunnen gebruiken. Meer nog, er zouden 2 films in ontwikkeling zijn. Scenarist Craig Mazin zou bezig zijn met een Pirates of the Caribbean Project (2025) met regisseur Joachim Rønning (Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales) en vermoedelijk Margot Robbie in een belangrijke rol.

En nu zou er dus nog een Pirates film komen met de focus op een meer jongere cast en Ayo Edebiri in de hoofdrol die de rol van een zekere Anne zal spelen, vermoedelijk gebaseerd op de enige bekende vrouwelijke pirate Anne Bonny. En ook dit hebben ze verkeerd gezien Anne niet zwart was maar wel een Ierse. Maar bij Disney speelt dat allemaal geen rol, zolang het maar DEI is. In beide projecten is er in ieder geval (nog) geen sprake van Jonny Depp, maar het is weinig aannemelijk dat ze een film zullen maken met de focus op een jongere generatie en er dan Depp bij betrekken. Wat wel duidelijk lijkt is dat Disney wederom inspeelt op de diversiteit als heilige wondermiddel. De vraag is of ze dit doen als nobel gebaar of misschien willen ze gewoon meer garanties op hun fiscale aftrek bij hun productie. Hoe dan ook, diversiteit heeft er ook voor gezorgd dat het publiek massaal is beginnen afhaken en dit niet alleen bij de Disney films, maar ook bij Marvel. Disney heeft de helft van zijn waarde verloren sinds 2021.

Ayo Edebiri is een geweldige actrice, en mochten ze haar een Piraten outfit aantrekken zou ik hier niks op tegen hebben, maar noem het niet PotC. Geef het dan ook meteen een andere naam en laat de film op zijn eigen benen staan. Mocht ik Disney zijn zou ik Craig Mazin het groen licht geven om Depp in het script te werken. En ik zou tevens werken aan één film, en geen twee. Zal er backlash zijn omwille van het casten van Johnny Depp? Ja. Er zal tevens verwezen worden naar Jonathan Majors. Maar ik ben van mening dat iedereen een tweede kans verdient, en dat geldt voor Depp of Majors. En al die luidruchtige stemmen op social media vullen tevens niet de zitjes in bioscopen. Wie ze wel vullen zijn gewone mensen die niet wakker liggen van de toestanden rond Majors of Depp. Maar wat denken jullie?

3 Comments

 1. Alf

  Ik denk niet dat Jerry Bruckheimer zijn Johnny Depp zomaar zal laten vallen, hij is een producer die geen lessen moet krijgen van Disney.

  Reply
 2. yuliana

  Die laatste Pirates films waren toch maar wat van een teleurstelling.

  Reply
 3. Duane

  Disney heeft het nog niet begrepen.

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *