Eerste blik op Mad Max: Fury Road prequel Furiosa

We hebben er lang op moeten wachten maar hier is eindelijk het vervolg op Mad Max: Fury Road (2015), ook al is het feitelijk een prequel. De film heet Furiosa (2024), en volgt het iconische personage van Charlize Theron vóór haar avonturen met Max. Deze keer wordt Furiosa gespeeld door Anya Taylor-Joy, en zo te zien heeft regisseur George Miller opnieuw een opera van post-apocalyptische chaos gecreëerd. Hier is de langverwachte eerste trailer van Furiosa, die op 22 mei 2024 in de bioscoop verschijnt.

Korte inhoud: Terwijl de wereld valt, wordt de jonge Furiosa (Anya Taylor-Joy) weggerukt van de Groene Plaats van Vele Moeders en valt in de handen van een grote Biker Horde onder leiding van Krijgsheer Dementus (Chris Hemsworth). Terwijl ze door de Wasteland reizen, komen ze de Citadel tegen die wordt voorgezeten door The Immortan Joe (Tom Burke). Terwijl de twee tirannen strijden om de macht, moet Furiosa vele beproevingen overleven terwijl ze de middelen verzamelt om de weg naar huis te vinden.

George Miller stelt niet teleur met deze eerste beelden, die boordevol beelden die eruit zien als schilderwerken, praktische speciale effecten, knipoogjes naar de wereld van Fury Road zit, en Taylor-Joy die haar brave looks heeft ingeruild voor een gekke basass killer. Hemsworth heeft al heel wat gekke outfits aangetrokken in zijn laatste Thor film, maar deze keer hebben ze hem een andere neus gegeven. Of hij in dit verhaal zal overleven valt te betwijfelen gezien we zijn karakter niet zien in Fury Road. We zullen moeten afwachten.

In 8 jaar tijd zijn er ondertussen heel wat acteurs verdwenen uit Fury Road met name de rol van The Immortan Joe gespeeld door Hugh Keays-Byrne, alsook de Bullet Farmer Richard Carter. Wie nog wel van de partij is, is de kolos Rictus Erectus gespeeld door de Australische Nathan Jones.

Wat betreft Furiosa, ze hebben nooit uitgelegd hoe ze haar arm verloor in Fury Road. Ze leggen nooit uit wat de werkelijke “Green Place Of Many Mothers” was. Ze hebben de werking van de Citadel nooit uitgelegd. En dus leek het me inderdaad ook logisch om even terug in de tijd te gaan en uit te leggen wie Furiosa was. Ik vermoed dat ze deze backstory al hadden uitgeschreven. En gezien het succes van de vorige film lag het voor de hand om al deze backstory in een verhaal te gieten. Ik ben benieuwd naar het resultaat.

*** Furiosa trailer ***

3 Comments

 1. Rayben

  Ik ben blij dat Hemsworth hier niet zijn algemene, stoere stem laat horen.

  Reply
  1. Bat-Man

   Ja want die fake neus is veel minder erg… 😮

   Reply
 2. Kons

  Eindelijk nog eens een echte BIOSCOOPFILM !

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *