Mad Max: Fury Road-prequel Furiosa volop in productie

Acteur Chris Hemsworth heeft in een bericht op sociale media bevestigd dat het filmen van de door George Miller geregisseerde Mad Max: Fury Road (2015)-prequel Furiosa (2023) goed en wel is begonnen.

De ‘Thor’-ster onthulde een foto van een clap vanop de set van de film. De opnames vinden plaats in de Australische outback-stad Broken Hill in New South Wales. De acteur arriveerde samen met co-ster Anya Taylor-Joy en Miller allemaal in het gebied midden mei voorafgaand aan de opnames, maar Miller vloog vervolgens naar Cannes voor de première van zijn meest recente film 3000 Years of Longing (2022) met Tilda Swinton en Idris Elba.

Tom Burke en Yahya Abdul-Mateen II spelen samen in Furiosa, waarvan wordt gezegd dat het een periode van vijftien jaar beslaat en waarin Taylor-Joy een jongere versie van Charlize Theron’s Imperator Furiosa speelt. Een belangrijke verandering met de nieuwe film, naast de nieuwe cast, is dat cameraman Simon Duggan (The Great Gatsby, Hacksaw Ridge, I Robot) de job van John Seale overneemt. Vermoedelijk zal de film naast een jongere Furiosa ook een jongere Immortan Joe bevatten. Furiosa mikt op een release in 2024.

1 Comment

  1. Bjorn

    Een Mad Max film zonder Mad Max is wel een beetje raar, maar ik ben benieuwd naar de trailer.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *