Nieuwe Bourne film in de maak met andere regisseur

Ik denk dat iedereen na Jason Bourne (2016) zoiets had van: “ok, genoeg is genoeg.” We vielen net iets teveel in herhaling en het begon genant te worden. Maar als we THR mogen geloven zit er dan toch een nieuwe Bourne film aan te komen.

We hebben ondertussen al 5 Bourne films gehad, waarvan 4 met Matt Damon en 1 met Jeremy Renner. Dit zou dan de 6de film worden ook al is niet zeker of Matt Damon hiervoor zal terugkeren. De regisseur die de film zal leiden is Edward Berger, die genomineerd was voor Beste Buitenlandse film met All Quiet on the Western Front (2022).

Bourne rebooten lijkt me te vroeg, ook al dateert de eerste film uit 2002. Om één of andere reden zijn de film vandaag nog steeds uitstekende spionage actie-thrillers, zeker met de dynamische regie van Paul Greengrass. The Bourne Legacy (2012) was een interessante piste, maar de tweede helft van het verhaal ontspoorde compleet met karakters die uit Terminator leken te komen. Maar Jeremy bracht wel een nieuwe wind. Mocht het script beter zijn geweest hadden we misschien een tweede legacy film gehad met Damon én Renner. Na het ongeval van Renner denk ik dat deze piste twijfelachtig is. De acteur eindigde onder een sneeuwruimer en is nog steeds in herstel. Volgens de laatste berichten kan hij lichtjes joggen, maar nog een lange weg af te leggen om Bourne gewijs van daken te kunnen springen.

Een andere piste is om een verhaal te brengen met een mogelijks einde van Jason Bourne. Een film die alle losse eindjes afhandelt en eindigt met een gigantische actie-rollercoaster achtervolging – waar zelfs Tom Cruise van staat te staren. Of Edward Berger de gepaste man is om dat verhaal te vertellen valt nog te bezien, maar alles zal afhangen van het script en of deze nog iets te maken zal hebben met de boeken van Robert Ludlum. Ik was aan het denken voor een mogelijke titel voor de film, Bourne Ends, Bourne, Bourne Redemption, maar misschien moeten ze gaan voor iets meer catchy zoals Bourne Nemesis. 🙂

7 Comments

 1. Alex

  Bourne 2 was eigenlijk al een halve kopie van Bourne 1 en Bourne 3 een kopie van Bourne 2. Ik zou niet weten hoe ze dit nog origineel kunnen maken.

  Reply
 2. Coorm

  Of nog:
  – Bourne Again
  – Re-Bourne
  – Bourne Ends
  – Bourne To Die

  Reply
 3. ThaDe

  Dit waren de Ludlum romans:
  Robert Ludlum novels:
  The Bourne Identity (1980)
  The Bourne Supremacy (1986)
  The Bourne Ultimatum (1990)

  Eric Van Lustbader romans:
  The Bourne Legacy (2004)
  The Bourne Betrayal (2007)
  The Bourne Sanction (2008)
  The Bourne Deception (2009)
  The Bourne Objective (2010)
  The Bourne Dominion (2011)
  The Bourne Imperative (2012)
  The Bourne Retribution (2013)
  The Bourne Ascendancy (2014)
  The Bourne Enigma (2016)
  The Bourne Initiative (2017)[8]
  The Bourne Nemesis (onuitgegeven)

  Brian Freeman romans:
  The Bourne Evolution (2020)
  The Bourne Treachery (2021)
  The Bourne Sacrifice (2022)

  Reply
 4. Olivia

  Matt begin te oud te worden voor die films. Maar misschien als mentor.

  Reply
 5. Gregoryjen

  Ik zal zeggen als Damon terugkeert, hoop ik dat ze hem een beter einde kunnen geven dan de vorige, ‘Jason Bourne’. Voor mij was het erg vergeetbaar.

  Reply
 6. Kendrick

  Tony Gilroy is het hart van de Bourne franchise, niet zozeer Greengrass. Zijn afwezigheid op de laatste Jason Bourne film was echt voelbaar.

  Reply
 7. yuliana

  Was Jeremy Renner al niet een eerste poging om Damon te vervangen. Dat idee werd opgeborgen na de tegenvallende cijfers.

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *