PAW Patrol: The Mighty Movie en PAW Patrol World maken indruk

De Mario Bros film die het 1 miljard plafond brak tijdens zijn release heeft bewezen dat films bestemd voor de allerjongsten het nog steeds goed kunnen doen. En ook al presteert PAW Patrol: The Mighty Movie (2023) iets minder sterk zien we toch dat deze film een behoorlijk goede beurt maakt.

Korte inhoud: Een magische meteoor stort neer in Avonturenstad en geeft de Paw Patrols superkrachten. Met name Skye, de kleinste onder de pups, is uitzinnig over haar nieuwe krachten. Wanneer hun vijand Humdinger uit de gevangenis weet te ontsnappen, verenigt hij zich met een gestoorde wetenschapper om hun superkrachten te stelen. Het lot van Avonturenstad ligt in de pootjes van de Paw Patrols, ook in deze van Skye, want ook de kleinste pup kan een groot verschil maken.

Na amper één week haalt deze Paramount Pictures film al 50 miljoen dollar op wereldwijd. De film had een productiebudget van 30 miljoen dus vermoed ik dat het eind deze week al zijn break-even grens zal halen. De vorige PAW Patrol: The Movie (2021) haalde 144 miljoen dollar op. Valt nog te bezien of het dit kan overtreffen. In tegenstelling tot Mario Bros is deze film exclusief bestemd voor de kleuters en zullen zal de iets oudere bevolking hier weinig aan hebben. En dat kan ook gezegd worden van de game.

PAW Patrol World (2023) is gebaseerd op PAW Patrol, de bekroonde hit animatieserie voor kleuters die de avonturen volgt van een technische jongen genaamd Ryder en zijn team van pups die klaar staan om de dag te redden. Als een van de populairste kindershows ter wereld heeft het succes de franchise tot een waar wereldwijd fenomeen gemaakt. PAW Patrol viert dit jaar zijn 10e verjaardag en om dat te vieren komt er naast een gloednieuwe animatiefilm ook dit game uit.

Beth Goss, CEO van Outright Games, zegt: “Met de 10-jarige verjaardag van de franchise en een nieuwe film op komst, komt PAW Patrol World in een ongelooflijk belangrijk jaar voor het merk en we zijn verheugd om deel uit te maken van de viering. Dit is het meest ambitieuze PAW Patrol-spel dat ooit is gemaakt, en we zijn verheugd dat we nauw hebben samengewerkt met Nickelodeon om zorgvuldig aan te sluiten bij de tv-show, niet alleen door personages en omgevingen op te nemen, maar door direct aan te sluiten bij vier speciale afleveringen.”

PAW Patrol World brengt een authentieke ervaring met een open wereld avonturengame die de omgevingen en personages van de fenomenaal populaire TV-show getrouw nabootst. Gezinnen kunnen uiteraard samen spelen terwijl ze de straten van Adventure Bay, de torens van Barkingburg, Jake’s Mountain en de wilde Jungle verkennen. PAW Patrol World wordt het grootste avontuur van de pups tot nu toe. Het verhaal volgt burgemeester Humdinger en de plannen van zijn Kitten Catastrophe Crew om de PAW Patrol Day festiviteiten te verstoren. Spelers kunnen spelen en wisselen tussen de iconische pup-crew om de dag te redden met gedurfde reddingen, spannende puzzels en speelse missies. Met 8 speelbare personages, Chase, Skye, Marshall, Rubble, Rocky en Zuma en de populaire Tracker en Everest, kunnen fans genieten van de echte PAW Patrol-ervaring. Elke pup heeft zijn eigen unieke vaardigheden, bruikbare voertuigen en fans met een scherpe blik zullen in de hele game personages uit de serie tegenkomen.

De wereld is gevuld met collectibles en geheimen die missies en progressie-items ontgrendelen om personages en voertuigen aan te passen. Hoe meer Pup Treats je verzamelt, hoe meer skins, emoji’s en stickers je kunt verzamelen. Burgemeester Goodway heeft nog een verrassing als onderdeel van de festiviteiten met een Chilckaletta Kunsttentoonstelling, maar spelers zullen kunstwerken moeten vrijspelen om haar te helpen de verzameling van haar geliefde kip te voltooien. Het is een plezier om de allerjongsten hierop bezig te zien. PAW Patrol World is op 29 september 2023 verschenen op PlayStation 4, PlayStation 5, Nintendo Switch, Xbox One, Xbox X|S en Steam.

2 Comments

  1. Bobba

    Het is me wat die kleuters op PS5 😉

    Reply
  2. Sabke

    De mijne zijn zot van Paw Patrol … enkel geen PS5 😀

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *