Nu de staking achter de rug is lijkt Sicario 3 in de maak

Eén van de betere actie-thrillers van de laatste jaren was Sicario (2015) van Denis Villeneuve. De film heeft niet veel potten gebroken aan de box-office en blijkbaar was de Blu-ray verkoop ook al niet bijzonder, maar vermoedelijk heeft de film wel een goede beurt gemaakt op de streamingdiensten. De film kreeg een sequel, Sicario 2: Soldado (2018) en deze deed een gelijkaardige recette aan de box-office. Hoe dan ook, de twee films kregen solide reviews. En nu zijn de gesprekken aan de gang voor de productie van Sicario 3 nu de scenaristen-staking een akkoord hebben bereikt.

Sicario is een geniale prent, niet zozeer omwille van het verhaal – wat schokkend was – maar vooral omwille van de regie, de cinematografie en de muziek van Jóhann Jóhannsson. Neem daar nog de briljante vertolkingen van Emily Blunt, Benicio Del Toro en Josh Brolin bij en je kan begrijpen dat deze film nog lange jaren zal blijven nazinderen, zeker de fameuze grensoversteek of nog de ontdekking van een “lijkenhuisje“. Het script was geschreven door Taylor Sheridan die ondertussen naam-en-faam heeft gemaakt als regisseur van de “Yellowstone” serie. Hij schreef tevens ook de sequel dat geregisseerd werd door Stefano Sollima. Iedereen hoopt uiteraard dat Villeneuve terugkeert voor de derde film, maar het zou mij verbazen mocht hij dit doen. Momenteel zit hij trouwens in voorbereiding voor de verfilming van de sci-fi roman van Arthur C. Clarke ‘Rendezvous with Rama’, een project die David Ficher meer dan 10 jaar lang heeft willen ontwikkelen. Het zal een ambitieuze prent worden waar vrijwel geen tijd zal zijn voor … een sequelfilm.

Het grootste probleem van Sicario 2 was dat één van de sleutelfiguren ontbrak, met name de rol van Emily Blunt, en dit werd ook zo aangevoeld door zowel publiek als pers. Bijgevolg lijkt het me aannemelijk dat de derde film misschien het personage terug zal opvissen. En in plaats van tegenover elkaar te staan zullen ze misschien wel zij aan zij een overlevingsstrijd moeten ondergaan. Volgens The Messenger zou de threequel volop in ontwikkeling zijn en waren de producenten verrassend genoeg extreem open over de vooruitzichten. Door de WGA-staking werd het schrijven stopgezet, maar het idee voor de nieuwe film lijkt geweldig te zijn. Voor de makers is het vooruitzicht om Del Toro iconische en moreel dubbelzinnige rol te zien hernemen een grote factor om de filmcrew weer bij elkaar te krijgen.

Het einde van Sicario 2 sluit wel af met een ontmoeting tussen Alejandro en Miguel Hernandez (Elijah Rodriguez), de jongen die hem in het gezicht schoot en die hij onder zijn vleugels leek te nemen. Dit is ook iets waar je van zou denken dat hier een vervolg op zou komen. Indien ze dit personage laten vallen zal deze trilogie toch onafgewerkt aanvoelen. En dan denk ik als Sicario-saga. Hoe dan ook, de eerste film was memorabel, de tweede film was dat niet. Wat ze ook proberen zullen ze een regisseur moeten vinden die opnieuw sterk uit de hoek kan komen. Mijn vermoeden is dat ze het aan Taylor Sheridan zelf zullen vragen om de film te regisseren en na Wind River (2017) zou ik dat nog zo geen slechte keuze vinden.

2 Comments

  1. Hulk

    Benicio del Toro vind ik veel beter dat Liam Neeson of Denzel Washington. Keanu Reeves blijft wel de beste hitman.

    Reply
  2. Fabian

    De eerste film was schitterend de tweede was een wannabe-kloon. Bij sommige films voelen sequels gewoon fout aan.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *