Ti West nieuwste film MaXXXine wordt een slasher

Een regisseur die op korte tijd indruk heeft weten te maken met zijn eigenzinnige films is Ti West. Samen met zijn actrice Mia Goth komen ze opnieuw samen voor MaXXXine (2023), de laatste film in hun verwrongen trilogie. X (2022) kreeg zoveel positieve buzz dat het onmiddellijk een vervolgprequel kreeg, met name Pearl (2022), de villain uit de originele film. Kort voordat Pearl in september in de bioscoop werd uitgebracht, kondigde A24 aan dat West bezig was met het script van MaXXXine, de derde en laatste film in de horrorfranchise.

Korte inhoud: Het is het verhaal van Maxine, de enige overlevende van de bloedige incidenten van X, terwijl ze haar reis naar roem als actrice in het Los Angeles van de jaren tachtig voortzet.

De eerste film introduceerde de titulaire Maxine Minx, een volwassen filmactrice die een ster wilde worden. Aan het einde van X wordt onthuld dat ze de dochter is van een fundamentalistische christelijke predikant, wat suggereert dat Maxine nog veel meer te bieden heeft dat het publiek nog moet leren. De film wordt een typisch groezelige en smerige jaren 80-film, vol met neonreclames en personages gekleed in provocerende outfits. Het beeld sluit volledig aan bij het thema van de overdaad van zijn voorgangers, en is duidelijk beïnvloed door andere films uit de jaren 80. Naar verluidt zou de film een slasher zijn, maar veel meer weten we er niet van.

Nu Mia Goth terugkeert naar haar veelgeprezen rol als Maxine, wordt ze vergezeld door Elizabeth Debicki, Giancarlo Esposito, Michelle Monaghan, Lilly Collins, Bobby Cannavale, Moses Sumney, Halsey en Kevin Bacon. Dit is toch wel een indrukwekkende cast voor een low budget film. X en Pearl werden gemaakt voor een budget van 1 miljoen dollar – zowat het budget van een Belgische film, en ik vermoed dat deze film ook wel in de buurt zal blijven. Het zijn niche films die enkel een heel select publiek gaat bekijken in de bioscoop, dus denk ik niet dat er veel meer geld gepompt zal worden in de film. En dat is anderzijds wel een spijtige zaak want zonder promotie zal deze film ook niet voldoende bekend geraken. Op dit ogenblik zijn nog geen releasedatums bekend.

*** MaXXXine teaser ***


1 Comment

  1. Justin

    Dit moet meteen ook de snelste trilogie zijn ooit gemaakt, niet. Drie films op amper 2 jaar tijd.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *