Killers of the Flower Moon is een nieuw genre voor Martin Scorsese

Ook al denk ik dat Killers of the Flower Moon weinig kans zal maken op veel roem bij de volgende Oscar-uitreikingen met kleppers als Oppenheimer (2023), maar dat deze film genomineerd zal worden als Beste Film lijkt nu al in de sterren geschreven. Regisseur Martin Scorsese is vooral bekend voor zijn georganiseerde misdaad films, maar dit is zijn intrede in het western genre. De film, een bewerking van het non-fictieboek Killers of the Flower Moon: The Osage Murders and The Birth of the FBI uit 2017 van journalist David Grann, en het vertelt het verhaal van minstens twintig vermoorde leden van de Osage-stam in Oklahoma in de jaren twintig.

Korte inhoud: De jaren 20, Oklahoma. Leden van de Osage-stam worden onder mysterieuze omstandigheden vermoord. Nadat het dodental blijft stijgen, neemt de nieuw opgerichte FBI de zaak op zich. De zaak zal leiden tot een van de grootste misdaadzaken in de Amerikaanse geschiedenis.

Dit is een filmproject dat al lange tijd op zich laat wachten. De rechten werden al opgekocht in 2016 en wanneer de productie wou beginnen in 2020 stak Covid stokken in de wielen. Maar ik ben blij dat de film uiteindelijk is afgewerkt en zal uitkomen op 18 oktober 2023. Aangezien Apple erbij betrokken was, was er een vrees dat de film exclusief voor Apple+ zou zijn, maar gelukkig is Paramount in de bres gesprongen. Martin Scorsese’s The Irishman (2019) heeft slechts 8 miljoen dollar opgebracht aan de box-office en dat had te maken met het feit dat Netflix de film maar een beperkte release heeft gegeven in de bioscoop. Dit zal hier dus niet het geval zijn. Paramount was aanvankelijk van plan de film zelf te distribueren, maar budgettaire zorgen brachten Scorsese en de studio ertoe op zoek te gaan naar een samenwerking met een streamer, en dat werd uiteindelijk Apple.

In de film speelt Robert De Niro de rol van William Hale, de gemene veeboer die verdacht wordt van het organiseren van contractaanslagen op rijke leden van de Osage-stam. Deze film wordt de tiende filmsamenwerking tussen Scorsese en De Niro, en wie weet zullen er nog wat samenwerkingen volgen want in tegenstelling tot Quentin Tarantino, lijkt Scorsese nog niet uitverteld. In de andere rollen zien we ondermeer Oscar-winnaars Brendan Fraser en Leonardo DiCaprio, waarvan die laatste acteur met deze film zijn 6de samenwerking heeft met Scorsese. Ook Jesse Plemons is van de partij, naast Lily Gladstone, John Lithgow, Janae Collins, Cara Jade Myers en Jillian Dion.

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *