En hier is de gloednieuwe Saw X trailer

Het is krankzinnig dat naast Fast & Furious ook deze franchise aan zijn 10de deel zit. Saw X (2023) werd geregisseerd door Kevin Greutert, die eerder al Saw VI (2009) en Saw 7 (2010) heeft gemaakt. De laatste Saw film, Saw: Spiral (2021) van Darren Lynn Bousman met Chris Rock en Samuel L. Jackson was een gigantische flop. Normaal houdt Lionsgate de productiebudgetten van deze film vrij laag gezien ze hooguit rond de 100 miljoen opbrengen, maar deze 20 miljoen dollar film haalde amper 40 miljoen dollar wereldwijd en was niet genoeg voor een break-even. Met een oude bekende aan het roer hoopt de studio op een beter box-office resultaat.

Korte inhoud: John Kramer (Tobin Bell) is terug. De meest verontrustende episode van de Saw-franchise tot nu toe verkent het onvertelde hoofdstuk van Jigsaw’s meest persoonlijke game. Tussen de gebeurtenissen van Saw I en II in, reist een zieke en wanhopige John naar Mexico voor een riskante en experimentele medische procedure in de hoop op een wondermiddel voor zijn kanker – alleen om te ontdekken dat de hele operatie oplichterij is om de meest kwetsbaren te bedriegen. Gewapend met een hernieuwd doel keert de beruchte seriemoordenaar terug naar zijn werk, waarbij hij de rollen van de oplichters omdraait op zijn kenmerkende viscerale manier door middel van sluwe, gestoorde en ingenieuze vallen.

Toen de eerste Saw (2004)-film, schokte het publiek met zijn sadistische vallen en bloederig einde. Het verdiende snel 103 miljoen dollar met een productiebudget van 1,2 miljoen dollar, waarmee een heel subgenre van op marteling gebaseerde horrorfilms een kickstart kregen (cf. Hostel) en een franchise werd geboren die het leven heeft geëist van talloze slachtoffers op het scherm. De Saw film lijkt als onkruid die blijft terugkomen. De films op zich zijn nooit bijzonder geslaagd maar het is horror-fastfood die vermoedelijk heel goed doen op de streamingmarkt. Ook John Kramer lijkt een soort Michael Meyers die blijft terugkomen. Hoewel, hij stierf op het einde van Saw III (2006), maar kwam terug in flashbacks en had blijkbaar heel wat plannen uitgewerkt voor toekomstige folterspelletjes. Maar door Matt Passmore te introduceren als Logan Nelson in In Saw 8: Jigsaw (2017), heeft de franchise een manier gepresenteerd om dit verhaal voort te zetten zonder John Kramer, ook al kwam de acteur niet meer terug. Wie in deze film wel terugkomt is Amanda Young (Shawnee Smith). Daarnaast zien we nog Steven Brand, Synnøve Macody Lund, Michael Beach, Renata Vaca en Paulette Hernandez.

Dus deze film wordt een soort prequel die plaatsvindt na de originele Saw film maar vóór de gebeurtenissen van Saw II (2005). Dat betekent dat we John Kramer zullen volgen tijdens zijn laatste dagen, vechtend tegen kanker en zoekend naar een soort wondermiddel. Johns wanhoop zal hem naar Mexico brengen, waar hij hoopt zich aan te melden voor een experimentele medische procedure. Helaas, de mensen die mooie beloften doen zijn allemaal oplichters en er is geen hoop voor Johns gezondheid. Nu de Jigsaw Killer dit hele eind heeft gereisd, zal hij de kans natuurlijk niet voorbij laten gaan om sommige mensen een lesje te leren. Al snel zullen de mensen die John naar Mexico hebben gelokt met beloften van redding, vast komen te zitten in een hel van Jigsaw’s makelij. Er wachten allerlei walgelijke, verontrustende vallen, en we kunnen niet wachten om te zien wat John op 29 september 2023 in petto heeft. Hieronder vinden jullie de trailer.

*** Saw X trailer ***


3 Comments

 1. Lucas

  Iedereen in dezelfde kamer terwijl John van bovenaf toekijkt, is een zalig shot, dit gaat leuk worden. Zeer positieve eerste indruk, oogt zowel nostalgisch als nieuw tegelijk.

  Reply
 2. Skylar

  Eigenlijk geen verkeerde keuze om een prequel te maken, zo kan de focus volledig op John Kramer liggen, iets wat ontbrak in de Spiral film.

  Reply
 3. Goondocks

  Dus de oogbollen uit de oogkasten gezogen … wil ik dat wel zien…waarschijnlijk wel 😀

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *