Luc Besson vrijgesproken van verkrachting

Wij hadden hierover bericht wanneer het nieuws naar buiten komt, alsook zijn vorige vrijspraak en bijgevolg gaan we ook de ultieme uitspraak delen van het hoogste hof van beroep in Frankrijk: Luc Besson (Le Grand Bleu, Lucy, The Fifth Element) is volgens THR vrijgesproken over de gehele lijn.

De Parijse rechtbank verwierp een beroep dat was ingediend door de Belgisch-Nederlandse actrice Sand Van Roy nadat haar aanvankelijke eiser, die beweerde dat ze seksueel was misbruikt door Besson, in 2021 was afgewezen. In mei 2018 beweerde Van Roy dat ze door Besson was verkracht in het luxe hotel Le Bristol in Parijs. De Belgisch-Nederlandse actrice had kleine rollen in Bessons Taxi 5 en Valerian and the City of a Thousand Planets, en had al twee jaar een intieme relatie met de regisseur. Zowel de actrice als de regisseur hebben hun carrière zien tot stilstand komen gedurende de laatste 4-5 jaar.

De advocaat van Besson, Thierry Marembert, zei dat de uitspraak “de verwerping is bevestigd in het voordeel van Luc Besson en alle beslissingen van de afgelopen vijf jaar die hem niet schuldig hebben bevonden nu ook vast legt. Het maakt dus definitief een einde aan deze procedure die in 2018 werd opgestart en waarbij Luc Besson systematisch werd vrijgesproken door alle magistraten die de zaak onderzochten. Luc Besson is onschuldig.”

Het punt in deze zaak is dat er bewijsmateriaal ontbreekt en het uiteindelijk woord tegen woord was, en bij dergelijke affaires wordt het moeilijk voor een rechter om iemand zomaar te veroordelen. Een rechtbank is Twitter of TikTok niet. Je hebt bewijzen nodig om iemand te veroordelen. En dus moeten we ook respect hebben voor het eindoordeel van de rechter. Wil dat nu zeggen dat Luc Besson nu meteen zijn Lucy 2 zal kunnen maken, ik zou er geen problemen mee hebben, maar het zou me verbazen mocht Scarlett Johansson zich hieraan wil wagen. De actrice heeft momenteel 6 projecten in aantocht dus Besson zal heel diep in zijn zakken moeten zitten om haar over de brug te krijgen.

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *