Zoe Saldana in de thriller-serie Lioness van Taylor Sheridan

Paramount+ pakt uit met ronkende namen voor een militaire thriller serie genaamd “Lioness” van Taylor Sheridan, een B-acteur die zijn regie-carrière begon met de afschuwelijk slechte en oerdomme Saw-rip-off Vile (2011). De film was zo slecht dat hij vermoedelijk een pact sloot met de duivel, Devil’s Advocate-gewijs zijn ziel verkocht en het heeft gewerkt want 4 jaar later schreef hij Sicario (2015), gevolgd door de Coen brothers geïnspireerde Hell or High Water (2016). Hij regisseerde zelfs de ingetogen thriller Wind River (2017) en maakte de knappe series “Mayor of Kingstown”, “1883” én “Yellowstone”. De man maakt niet zoveel films en series, maar als hij aan iets komt is het meestal wel van niveau. Heel bizar allemaal, maar kijk. Wees als filmmaker niet wanhopig indien jouw filmcarrière begint met een absolute stinker.

Korte inhoud: SPECIAL OPS: LIONESS, geïnspireerd door een echt Amerikaans militair programma, volgt het leven van Joe (Zoe Saldana) terwijl ze probeert haar persoonlijke en professionele leven in evenwicht te brengen als speerpunt van de CIA in de oorlog tegen het terrorisme. Het Lioness-programma, onder toezicht van Kaitlyn Meade (Nicole Kidman) en Donald Westfield (Michael Kelly), schakelt een agressieve Marine Raider genaamd Cruz (Laysla De Oliveira) in om samen met Joe undercover werk te verrichten tussen de machthebbers van staatsterrorisme in een poging om de volgende 9/11 aanval af te slaan.

De serie die op 23 juli 2023 op het streamingplatform zal verschijnen heeft ook Morgan Freeman kunnen klissen en ook al ziet de trailer er heel traditioneel en formalistisch uit, be ik hier toch benieuwd naar. Enerzijds zou je denken dat dit eigenlijk beter verteld had kunnen worden in een film van 2 uur, maar vermoedelijk hebben ze voldoende materiaal voor een serie en gezien de cast heb ik ook de indruk dat Paramount hier veel heeft in geïnvesteerd. Sheridan heeft de regie wel overgelaten aan Anthony Byrne (“Peaky Blinders”) en Paul Cameron (“Westworld”), vermoedelijk omdat hij zelf bezig is met de Yellowstone Sequel met Matthew McConaughey. Horror is niet zijn forte maar CIA agenten, Sheriffs en cowboys, daar weet de man alles van. Paramount+ zou normaal dit jaar in België beschibbaar moeten zijn, dus zullen we nog moeten afwachten of ofwel via VPN moeten bekijken of via AppleTV.

Saldana zou nog steeds een terugkeer maken in Star Trek 4 (202?), althans volgens J.J. Abrams, maar er is nog steeds geen regisseur gevonden en Paramount heeft de film alsnog niet op de agenda gezet. Ook hoofdacteur Chris Pine weet van niets, maar er zou een script zijn en volgens JJ is het script van de kwaliteit van de eerste film. De toekomst zal uitwijzen wat dat zal geven.

*** “Lioness” trailer ***

1 Comment

  1. Skylar

    Ziet er goed uit maar waarom Paramount+ ?

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *