Staat Disney+ op het punt om Hulu te kopen?

Goed nieuws in het land van de streamingdiensten, Bob Iger heeft volgens The Verge stappen gezet om Disney+ en Hulu op één applicatie te brengen. Disney bezit wel 66% van de aandelen in Hulu maar 33% blijft nog in handen van Comcast. Dit zou er kunne op wijzen dat Disney aan het overwegen is om de resterende aandelen van de kabeltelevisie en het mediabedrijf te kopen. Iger ging echter niet in op de plannen van het bedrijf en zei alleen dat Disney “constructieve” gesprekken heeft gevoerd met Comcast over de toekomst van Hulu.

Naast de aankondiging van de gecombineerde streaming-app, heeft Iger ook onthuld dat Disney+ nog een prijsverhoging krijgt nadat ze reeds in december van 2022 een prijsstijging van 3 dollar hebben doorgevoerd op hun advertentievrije pakket. Hij zei niet wanneer het bedrijf de prijzen van de service verhoogt, maar als dat het geval is, kosten de advertentievrije en advertentie-ondersteunde niveaus respectievelijk meer dan 11 en 8 dollar.de toekomst van Hulu.

Disney zit nog steeds in slechte papieren met een aandeel die al zo slecht is als het laagste punt van de start van de Covid pandemie met een operationeel verlies van 659 miljoen dollar. De opnieuw aangestelde Bob Iger heeft al besparingen doorgevoerd, maar daarmee zwengel je de economie niet aan. Als een bedrijf wil groeien moet het investeren, anders is het een vogel voor de kat, én je moet ook de juiste beslissingen nemen in welke richting je bedrijf wil sturen. Indien we kijken naar Marvel en hun ontspoorde Phase 4 kan je niet meteen zeggen dat daar de juiste beslissingen zijn genomen. Iger beloofde investeerders dat het bedrijf tegen eind 2024 opnieuw winstgevend zou worden. Dus als je gelooft in Iger is het nu de moment om aandelen te kopen.

De vraag blijft echter of de gecombineerde Disney+ en Hulu-app nieuwe gebruikers kan overtuigen om voor het gecombineerde abonnement te betalen – of dat oude abonnees hiermee zullen terugkomen. Disney+ verloor 4 miljoen abonnees in het eerste kwartaal van 2023 na het verlies van 2,4 miljoen gebruikers in het voorgaande kwartaal. Het bedrijf kondigde ook aan dat het doorheen de content zou gaan met een borstel. Zowel inhoud van Disney+ en Hulu zal geschrapt worden. Naast het verwijderen van inhoud zouden ze de komende tijd ook minder content produceren. Wat ja, als je niet precies weet waar je mee bezig bent is +150 miljoen dollar voor een Marvel of Disney film wel een verliespost aan het worden. Hun 200 miljoen dollar paradepaardje Ant-Man and the Wasp: Quantumania (2023) was nauwelijks rendabel. Het verwijderen van content is wel een zure pil voor heel wat filmmakers die hun producties voor goed zullen zien verdwijnen, in tegenstelling tot niet-Disney producties die je nog steeds kan streamen. Maar Iger wil het bedrijf economisch erbovenop krijgen en zaken die geen geld opbrengen moeten eraf.

4 Comments

 1. JacobBanda

  En dat is de reden waarom Blu-ray verre van dood is. Wil je je favo serie of film nog kunnen zien in de toekomst, dan koop je beter een Blu-ray ervan. Of misschien is dat ook Igers plan om Disney content opnieuw te verkopen op de DVD en Blu-ray markt – iets wat ze met de komst van streaming zwaar hebben toegetakeld.

  Reply
  1. yves valkiers

   ik hoop dat ze terug meer content op schijf smijten ja

   Reply
 2. Lode

  HBO heeft onlangs ook Westworld gedumpt, dus is de normale gang van zaken.

  Reply
 3. Balenciaga

  Teveel streamingdiensten en elk pakt wel eens uit met iets wat je absoluut wil zien, maar je gaat toch geen 100 euro per maand betalen voor alle grote diensten te kunnen bekijken.

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *