Meg 2: The Trench belooft nog meer zeemonsters

Vijf jaar geleden pakte Jason Statham uit met een monster-haaien film genaamd The Meg (2018), een actieprent die voornamelijk voor de Aziatische markt was gemaakt. De film bracht wereldwijd meer dan 527 miljoen dollar op (waarvan 152 miljoen alleen al afkomstig uit China), en bijgevolg kon het vervolg niet uitbleven. Meg 2: The Trench (2023) komt in augustus in de bioscoop en heeft nu zijn eerste trailer.

© Warner Home Video

Korte inhoud: De ervaren diepzee-reddingsduiker Jonas Taylor (Jason Statham) leidt een dapper onderzoeksteam op een verkennende duik in de diepste diepten van de oceaan. Hun reis mondt uit in chaos wanneer een kwaadaardige mijnoperatie hun missie bedreigt en hen dwingt tot een strijd om te overleven. In een bloedstollende race tegen de klok moeten Jonas en de anderen het plotseling opnemen tegen kolossale megalodons en meedogenloze milieu-plunderaars. Om te overleven zullen ze de genadeloze roofdieren te slim af moeten zijn.

Meg 2: The Trench werd geregisseerd door Ben Wheatley (High Rise, In the Earth), een wat bizarre keuze voor een regisseur die toch geen onaardige indiefilms had gemaakt. Statham is terug en vecht nu niet alleen tegen meerdere Megs (afkorting van megalodon) en andere gigantische zeedieren, maar berijdt ook een golf op een jetski. Net zoals de eerste film is het uiteraard over-the-top onnozel of wat had je gedacht. Het script werd geschreven door Jon Hoeber, Erich Hoeber en Dean Georgaris.

Deze film mikt opnieuw voor een Aziatische publiek, maar had ook wel een internationale cast met namen als Jing Wu, Shuya Sophia Cai, Cliff Curtis, Sienna Guillory, Skyler Samuels, Melissanthi Mahut, Sergio Peris-Mencheta en Whoopie Van Raam. Maar de belangrijkste acteurs zijn uiteraard de monsters, en deze werden getekend door de creatieven van de Weta Workshop, met de hulp van Double Negative.

De eerste film had veel weg van Deep Blue Sea (1999), compleet met CGI-haaien en overvloedig PG-13-bloed, maar de nieuwe versie had wel wat meer aandacht voor de personages. De film duurde met zijn bijna 2 uur duurtijd wel veel te lang voor datgene wat het maar was. Het algehele gebrek aan humor beroofde de kijker van enig escapistisch plezier, want ergens zat er wel een levendige thriller verborgen van 90 minuten. Ik ben benieuwd hoe de nieuwe film zal varen, maar na het zien van de trailer heb ik er niet veel hoop op dat het een betere film zal worden…ook al zit er een betere regisseur aan het roer.

*** Meg 2: The Trench trailer ***


2 Comments

  1. White

    Mocht ik hiervoor een vrijkaart hebben zou ik ze weggeven. Interesseert me nul de ballen.

    Reply
  2. Nik

    Meer een komische versie, waar de vorige nog spannend was wordt hier zo overdreven en slecht geacteerd, erge B movie daardoor . Jammer want vissies en andere zien er super uit, op octopus na .

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *