Het wordt uitkijken naar Star Wars Jedi: Survivor

Naast het nieuws dat Kathleen Kennedy mogelijk zal vertrekken bij Star Wars, wat eigenlijk al véél vroeger had moeten gebeuren, is er nog leuk nieuws voor de Star Wars fans, met name de opvolger van Star Wars Jedi: Fallen Order (2019). Het nieuwe game heet Star Wars Jedi: Survivor (2023).

Star Wars Jedi: Survivor zet de ruimtevaartavonturen voort van Jedi Knight Cal Kestis (Cameron Monaghan) en zijn schattige droid-metgezel BD-1. Deze keer lijkt het alsof Cal nieuwe vriendschappen smeedt, grotere vijanden aanneemt en het opneemt tegen een nog sterker rijk. Het ziet er dus naar uit dat Respawn Entertainment dit vervolg schijnbaar veel ambitieuzer heeft opgepakt dan zijn voorganger. Maar met die ambitie komt ook tijd en moeite, en Respawn heeft net iets meer tijd nodig voordat Star Wars Jedi: Survivor uitkomt. Een paar dagen geleden hebben ze namelijk hun releasedatum met 6 weken verschoven van 17 maart naar 28 april 2023, in de “gouden week” voor Japan waar ze verlof hebben. Als ze nu nog iets slimmer zijn zouden ze het nadien nog eens 6 dagen later uitbrengen op ‘May the 4th’!

In alle eerlijkheid, Star Wars Jedi: Fallen Order had de reputatie een puinhoop van bugs te zijn, ondanks dat de game echt geweldig was. En hoewel Respawn terugging en de meeste technische problemen van de game oploste, was de schade al aangericht en bleef deze reputatie hangen. Dat ze nu wat meer tijd willen nemen maakt mij niet veel uit, als ze maar naar buiten komen met een grotendeels bug-free game. Star Wars Jedi: Survivor kan niet dezelfde fouten herhalen als zijn voorganger. Hoewel fans bereid zijn technische problemen te accepteren als een game goed genoeg is. Star Wars Jedi: Survivor is EA’s grote paradepaardje dit jaar, en het zet vermoedelijk groot in op de hoop dat de game het buitengewoon goed zal doen. Het is eigenlijk best leuk om te zien dat EA toestaat dat Respawn de game een paar weken uitstelt, aangezien de uitgever berucht is vanwege het verzenden van onvoltooide games en weinig geeft om de gebruikerservaring. Respawn heeft echter bevestigd dat alle content van Jedi: Survivor is voltooid, wat betekent dat de komende maanden uitsluitend zullen worden gewijd aan het tot in de perfectie afwerken van de game.

De grootste concurrent zal The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom zijn van Nintendo die op 12 mei 2023 zal uitgebracht worden. Een Star Wars-gamer is iemand die games speelt die zich afspelen in het Star Wars-universum, meestal met personages, locaties en gebeurtenissen uit de Star Wars-films en series. Een Zelda-gamer daarentegen is iemand die games speelt in de Legend of Zelda-serie, die zich afspeelt in een fantasiewereld en de held Link volgt terwijl hij het kwaad bestrijdt en het koninkrijk Hyrule redt. Zowel Star Wars als Zelda hebben toegewijde fanbases en een rijke geschiedenis van videogame-adaptaties, maar de games zelf verschillen qua setting, personages en gameplay. Maar ik ben wel benieuwd naar de verkoopcijfers. Voor het vorige game werden 20 miljoen copies verkocht van The Legend of Zelda: Breath of the Wild (2017) tegenover 10 miljoen copies van Star Wars Jedi: Fallen Order.Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *