Adam Driver confronteert dino’s in 65

65 (2022) is een nog te verschijnen Amerikaanse sciencefictionthriller, geschreven en geregisseerd door Scott Beck en Bryan Woods, met in de hoofdrollen Adam Driver, Ariana Greenblatt en Chloe Coleman. De film is een co-productie met het productiehuis van Sam Raimi voor Sony Pictures Entertainment.

Korte inhoud: Na een catastrofale crash op een onbekende planeet ontdekt piloot Mills (Adam Driver) al snel dat hij op aarde is gestrand… 65 miljoen jaar geleden. Nu, met slechts één kans op redding, moeten Mills en de enige andere overlevende, Koa (Ariana Greenblatt), hun weg zien te vinden over een onbekend terrein bezaaid met gevaarlijke prehistorische wezens (waaronder dinosaurussen) in een episch gevecht om te overleven.

Het doet me fel denken aan Planet of Dinosaurs (1977), met dat verschil dat we hier één astronaut hebben die terugreist in de tijd en op aarde landt, terwijl de vorige film landde met een crew op een gelijkaardige planeet als de Aarde. Scott Beck en Bryan Woods hebben de thriller A Quiet Place (2018) geschreven en dus al wat ervaring in het thrillergenre. Op vlak van regisseurs hebben ze tot hiertoe nog niet kunnen overtuigen maar voor dit project hebben ze een A-List acteur kunnen aantrekken én een degelijk productiebudget. Adam Driver is trouwens een voormalige marinier en dit is de eerste keer in zijn filmcarrière waarin hij zijn wapentraining gebruikt. Dus ben ik wel benieuwd naar het resultaat.

Het heeft wat mij betreft lang genoeg geduurd om een dino film te zien die niets te maken heeft met Jurassic Park. Ook al denk ik dat dino’s weinig meer in de strijd kunnen werpen dan hun gestalte en gewicht tegenover vuurwapens, laat staan hoog-technologische vuur/laser wapens. Maar de trailer ziet er voldoende dreigend uit. Op het concept van de oudere man met een tiener meisje moet beschermen zit ondertussen al wat slijt op. De muziek van de film werd verzorgd door Danny Elfman en dat is ook een dikke plus voor de film. Toch heeft deze film een lang productieproces gehad en dat kan twee mogelijke verklaringen hebben: ofwel vond de studio het een speciaal project dat ze alles dat extraatje wilden geven ofwel was de studio niet overtuigd en moest er bepaalde zaken opnieuw gefilmd worden. De toekomst zal het uitwijzen.

*** 65 trailer ***

1 Comment

  1. Bradley

    Deze film zal floppen omwille van de titel. Probeer de film maar eens te googelen, good luck 😀

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *