Netflix krijgt binnenkort een nieuwe Troll

Noren hebben iets met trollen en na Trollhunter (2011) is er nu Troll (2022) die we kunnen bekijken op Netflix vanaf 1 december 2022. Deze fantasy/actiefilm werd geregisseerd door Roar Uthaug die we nog kennen van de laatste Tomb Raider (2018) film en The Wave (2015).

Korte inhoud: Diep in de berg van Dovre, Noorwegen, ontwaakt iets gigantisch na duizend jaar gevangen te zijn geweest. Het wezen vernietigt alles op zijn pad en nadert snel de hoofdstad van Noorwegen, terwijl stedelingen worstelen om iets te stoppen waarvan ze dachten dat het alleen in de Noorse folklore bestond.

De trollen zijn de Godzilla’s van Noorwegen en met de vooruitgang en betaalbaarheid van de cgi zullen we vermoedelijk nog meer trollen op ons zien afkomen. Troll combineert een natuurrampverhaal met het monster-genre en ziet eruit als een alarmerend vingertje voor de gevolgen van de impact van mens op klimaat, verpakt in een vernietigende kracht die uit de fabelwereld is gerukt. De film is ook in het Noors en we zullen dus ondertitels moeten lezen. In de hoofdrollen zien we ondermeer Ine Marie Wilmann, Kim Falck, Mads Sjøgård Pettersen en Gard B. Eidsvold.

Voor de productie werd opnieuw beroep gedaan aan een Noors bedrijf genaamd Fiksern, die ik al had opgemerkt in de credits van No Time to Die (2021). Dit is een effecten- en stunthuis gespecialiseerd in alles wat met ijs en sneeuw te maken heeft, maar ook wel instaat voor pyrotechnieken en wapens. Hun voornaamste klanten zijn voornamelijk reclame-productiehuizen maar steeds meer zijn ze actief op de filmmarkt.

Voor de fans van trollen – en ik weet dat ze met velen zijn op social media – was er een paar jaar geleden een knappe demo animatie genaamd Troll (2019) van Björne Larson met de Zweedse actrice Alicia Vikander in de hoofdrol, geanimeerd door de mannen van Unreal Engine die foto-realistische 3D animatie brengen en recentelijk nog hebben uitgepakt met The Matrix Awakens experience.

*** Troll trailer ***


4 Comments

 1. Don't Mind Me

  Ik wil een Troll v Kong film! Maak er werk van Warner Bros !

  Reply
 2. Venom

  Ik dacht eerst dat het een sequel was op Trollhunter, dat was echt een leuke film

  Reply
 3. MC

  Godzilla films kunnen mij maar matig bekoren, zelfs de King Kong reboot vond ik maar zwakjes. Hoe groter hoe dommer heb ik de indruk.

  Reply
 4. Lewis

  Noorse films hebben iets wat Amerikaanse films niet hebben. Ben benieuwd.

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *