Jimmy Kimmel host opnieuw de Oscars in 2023

Jimmy Kimmel keert voor de derde keer terug naar de Oscars om de de 95e Academy Awards te hosten, de nog steeds meest begeerde filmprijzen, ook al is de focus de laatste jaren vaak komen te liggen op zaken die niets met de films in kwestie waren maar meer met de omstandigheden rond de ceremonie, cf. de Will Smith slap of de #OscarSoWhite polemiek.

Persoonlijk vind ik de show saai. Het duurt veel te lang, de speeches beperken zich tot het opsommen van namen en los van de openingsmonoloog van de host is alles heel geformatteerd. Maar anderzijds zijn de Oscars ook een soort instituut waar dat strakke keurslijf bijna een verplichting is geworden.

De show vindt plaats op 12 maart 2023 en zal met aanzienlijke kijkcijfers worden gezegend. De laatste ronde, die werd georganiseerd door het trio van Amy Schumer, Regina Hall en Wanda Sykes, trok bijna 17 miljoen kijkers, wat aanzienlijk meer was dan in het Covid-jaar ervoor, wat uiteindelijk een verkleinde en hostloze uitzending was. In feite was het de op een na laagst bekeken Oscar-uitzending ooit en dat wil ABC liever zo snel mogelijk vergeten. Naast de slap zal de show in 2022 ook herinnerd worden vanwege de controversiële beslissing om vooraf een bewerkte presentatie van acht prijzen op te nemen en uit te zenden, iets wat vermoedelijk herzien zal worden in de nieuwe editie. Iets wat ook herziend zal worden is het systeem van de enveloppes en dat er geen tweede ‘envelop-gate’ zal ontstaan waarbij de verkeerde film de Oscar van Beste Film kreeg zoals dat het geval was bij La La Land.

Jimmy is de perfecte gastheer om de show te presenteren. Hij is een grote filmfan, hij is een grappige show boordevol ervaring en hij heeft de crisis met de enveloppe voor La La Land heel goed kunnen ontmijnen. Hij is ook een host met een mening en dat mag er ook wel zijn, ook al zal deze niet zo vlammend zijn als deze van Ricky Gervais tegenover de Amazon’s en de Apple bazen. Toch denk ik dat hij voorspelbaar op het podium zal verschijnen met een beschermde helm tegenover een mogelijke aanvallen van het publiek.

1 Comment

  1. Shell

    Goede host maar ik heb nog nooit de show live gezien, enerzijds omdat het vrij laat wordt uitgezonden maar ook omdat geen enkele zender de show nog wil uitzenden.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *