Minions: The Rise of Gru (2022) ***½ Blu-ray recensie

Weet je wat Minions echt goed maakt? Antwoord: Gru (Steve Carell). Dat was de constatatie van Illumination Entertainment na hun release van Minions (2015), wat uiteindelijk een soort episodische stroom van slapstick-grappen was. Het was bij momenten overheerlijk absurd, maar op het einde van de rit was de film alleen bedoeld voor pubers en jonge tieners. En zij hebben massaal de film gaan zien in de bioscoop. Universal stak 600 miljoen dollar in promotiecampagnes en de film bracht uiteindelijk 1,16 miljard dollar op en meteen de derde meest succesvolle animatiefilm na Toy Story en Frozen, ondanks de toch matige reviews. En hier is dan Minions: The Rise of Gru (2022) van Kyle Balda, een film met betere reviews en eveneens een bijna 1 miljard opbrengst aan de box-office.

Blu-ray cover Minions The Rise of Gru

Korte inhoud: In het hart van de jaren 70 groeit Gru (Steve Carell) op in de buitenwijken, te midden van een vlaag van gevederd haar en uitlopende jeans. Als fan van een superschurken-groep die bekend staat als de Vicious 6, bedenkt Gru een plan om kwaadaardig genoeg te worden om zich bij hen aan te sluiten. Gelukkig krijgt hij wat chaos-makende back-up van zijn trouwe volgelingen, de Minions. Samen zetten Kevin, Stuart, Bob en Otto een nieuwe Minion in, met beugels en een wanhopige behoefte om te behagen. Ze maken ook hun eerste ondergrondse headquaters, experimenteren met hun eerste wapens en voeren hun eerste missies uit. Wanneer de Vicious 6 hun leider, de legendarische vechter Wild Knuckles (Alan Arkin), verdrijven, interviewt Gru om hun nieuwste lid te worden. Het gaat niet goed (op zijn zachtst gezegd), en wordt alleen maar erger nadat Gru hen te slim af is en plotseling de doodsvijand van de elite van het kwaad wordt. Op de vlucht zal Gru zich wenden tot een onwaarschijnlijke bron voor begeleiding, Wild Knuckles, en ontdekken dat zelfs slechteriken een beetje hulp van hun vrienden nodig hebben.

Wat meteen in het oog springt is de beladen cast van actie-acteurs; gaande van Jean-Claude Van Damme tot Michelle Yeoh, Dolph Lundgren en Danny Trejo, naast Taraji P. Henson, Julie Andrews en Russell Brand. Hoe dan ook, het doelpubliek voor deze film zijn teenagers, maar ook de ouderen kunnen pret hebben met de vele cult referenties in deze Despicable Me prequel, die zich afspeelt net na de Minions (2015) film.

Hoewel het misschien niet de beste toevoeging aan de franchise is, is The Rise of Gru zeker één van de betere edities. Als je kinderen hebt, heb je deze film waarschijnlijk al gezien. Als je dat nog niet hebt gedaan, kun je het nu bekijken op DVD en Blu-ray. De plot is een eenvoudig oorsprongsverhaal. Het richt zich op het mentorschap van Gru terwijl hij tot zijn recht komt als een schurk. Ik had niet het gevoel dat het iets aan de franchise toevoegde of iets waardevols deed, maar ik had er geen hekel aan. Deze film doet niets bijzonders, en ik zou hem alleen aanraden als je kinderen hebt.

De voice-acting is overwegend solide. Het is moeilijk om te veel over deze film te schrijven, omdat je dit soort oorsprongsverhaal vaak hebt gezien. Er waren enkele leuke momenten, maar niets dat ik zou haasten om het opnieuw te zien. Als u op zoek bent naar iets om op te leggen tijdens een familiefilmavond, dan is dit een solide optie. In tegenstelling tot de vorige Minion film is deze film ook genietbaar voor de iets oudere generatie.

Op komt Minions: The Rise of Gru uit op DVD en Blu-ray, met een pak making of filmpjes, bloopers en 2 mini filmpjes.


Review Minions: The Rise of Gru (2022)
Recensie door op

Beoordeling: 3.5 / 5

rating

*** Minions: The Rise of Gru trailer ***

2 Comments

  1. Zoya

    Ik dacht dat het leuk genoeg was. Ik geef nog steeds de voorkeur aan de reguliere Despicable Me-serie omdat de schattigheid van het gezin mijn favoriete onderdeel was, maar Mini-Boss Gru is op een bepaalde manier ook wel charmant.

    Reply
  2. Quentin

    Leuke animatiefilm en minions altijd wel beter met Gru.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *