Hellraiser trailer vraagt voor een bloed offer

We hebben er een tijdje op moeten wachten maar hier is dan uiteindelijk de eerste teaser trailer van de opkomende Hellraiser (2022) reboot film, en het heeft alles wat we van een Hellraiser film kunnen verwachten. Het ziet er zelfs een beetje ‘back-to-basics’ uit, ook al had dit waarschijnlijk te maken met de beperkte middelen die voorhanden waren voor regisseur David Bruckner.

Korte inhoud: Een jonge vrouw (Odessa A’zion), die worstelt met een verslaving, komt in het bezit van een oude puzzeldoos. Ze weet echter niet dat deze de zogenaamde “Cenobites” kan oproepen. De Cenobites zijn een groep sadistische bovennatuurlijke wezens uit een andere dimensie die zeker geen goede plannen hebben.

Het script werd geschreven door Ben Collins en Luke Piotrowski, gebaseerd op een verhaal van David S. Goyer die dan weer gebaseerd is op het boek van Clive Barker. Pinhead wordt gespeeld door Jamie Clayton, maar veel bekende koppen zijn er niet. Dit is in ieder geval de eerste Hellraiser film met een vrouwelijke Pinhead, een seks-switch waar Clive Barker eigenlijk wel geen moeite zal hebben gezien hij dit personage eigenlijk zag als niet mannelijk of zelfs niet vrouwelijk.

Eigenlijk had Pascal Laugier (Martyrs) de film moet regisseren, en daar waren al berichten van in 2017 en hij was gesteund door schrijver en producer Clive Barker, maar blijkbaar kreeg hij zijn “creatieve visie” dan toch niet verkocht aan de Spyglass Media Group. Laugier had zoveel jaren geleden wel een connectie met The Weinstein Company, maar na het faillissement na het Harvey Weinstein proces in 2018 heeft de independent Studio Lantern Entertainment al hun content opgekocht en Hellraiser toevertrouwd aan hun Spyglass Media Group. En zoals dat zo vaak gebeurd met een nieuw management, komen er ook nieuwe mensen met misschien een compleet andere kijk op het creatief proces. En op zich misschien geen slechte zaak want wat heeft Laugier gemaakt de laatste jaren. Zijn laatste film Ghostland (2018) was een puinhoop en The Tall Man (2012) was al niet veel beter. De man is een one-trick pony, en – ook al zal ik mij hiermee geen vrienden maken – een beetje zoals auteur Clive Barker zelf. Daartegenover heb ik wel genoten van David Bruckner’s The Night House (2020)

De film is spijtig genoeg te zien op HULU, een streamingdienst die bij ons niet zo populair is als HBO/Streamz, Amazon Prime of Netflix, maar de film zal wel ergens beschikbaar zijn op VOD op 7 oktober 2022.

*** Hellraiser trailer ***

4 Comments

 1. Vince

  Ik geloofde lange tijd dat deze film er nooit zou komen en nu de trailer er is heb ik zoiets van ‘meh’. Ik ga die ooit wel zien maar sta er niet om te springen.

  Reply
 2. Quantum

  Er was maar één goede Hellraiser en dat was de eerste film en net als TCM zal het hier bij lijven vrees ik.

  Reply
 3. JeraldCudge

  Hulu brengt dus niet alleen de Predator prequel met Prey maar ook nog eens de Hellraiser rebootfilm, nice.

  Reply
 4. WallaceLeno

  Dat Lament Configuration-ontwerp is zo gaaf. Dat is misschien ook de enige film-goodie die ik nog zou willen kopen. De cenobieten zien er fantastisch uit, zelfs in beweging. Ik kan niet wachten om de film te zien.

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *