Jamie Clayton is de nieuwe Pinhead uit Hellraiser

We hebben officieel een nieuwe Pinhead, en we hadden al een tipje van de sluier ontbloot in onze vorige post, dus was de verrassing eigenlijk niet zo groot. De nieuwe Pinhead wordt androgyn in Hellraiser (2022) en de Cenobite-leider wordt deze keer door een super-knappe transgender vrouw gespeeld, met name Jamie Clayton.

De nieuwe film wordt gemaakt voor de streamingdsienst Hulu en wordt geregisseerd door David Bruckner (The Night House) op basis van een script van Ben Collins en Luke Piotrowski en een verhaal van David S. Goyer gebaseerd op de roman van Clive Barker. De rest van de cast bestaat uit Odessa A’zion, Brandon Flynn, Goran Visnjic (The Boys), Drew Starkey, Adam Faison, Aoife Hinds, Selina Lo en Hiam Abbass (Blade Runner 2049). Beschreven als een “trouwe, maar toch geëvolueerde re-imagining” van de film uit 1987.

Barker zelf klinkt erg enthousiast over deze nieuwe kijk op zijn creatie. “Na het zien van enkele van de ontwerpen van de nieuwe Hellraiser-film van David Bruckner, brengen ze hulde aan wat de eerste film heeft gemaakt, maar nemen het vervolgens mee naar plaatsen waar het nog nooit eerder is geweest”, zei hij. “Dit is een Hellraiser op een schaal die ik gewoon niet had verwacht. David en zijn team zijn doordrenkt van de mythologie van het verhaal, maar wat me opwindt, is hun verlangen om het origineel te eren, zelfs als ze het voor een nieuwe generatie revolutioneren.” Bruckner is uiteraard verheugd met deze goedkeuring. “Het was zo’n eer om Clive aan boord te hebben om ons te helpen en te begeleiden door het ongelooflijke universum dat hij zo lang geleden heeft gecreëerd”, zei de regisseur. “Gecombineerd met een onverschrokken en toegewijde cast, waaronder de geweldige Jamie Clayton, die de rol van Hell Priest volledig belichaamt, streven we naar een heel speciaal nieuw hoofdstuk in de Hellraiser-erfenis.”

Hellraiser zal zijn puzzeldoos met verschrikkingen ergens volgend jaar naar Hulu in de VS brengen, wat samenloopt met de 35e verjaardag van de release van de eerste film. Ik hoop hoe dan ook dat er nog een bioscoop-release zal volgen maar dat zal afhangen van de kwaliteit van de film.
Foto Jamie Clayton door fotograaf Eva Mueller – flickr.com/people/evamueller

1 Comment

  1. Alex

    Een goede zaak dat Clive Barker de rechten opnieuw heeft verworven op zijn eigen Hellraiser boek, ik ben benieuwd naar deze film.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *