Beverly Hills Cop 4: Axel Foley in productie zonder Adil en Bilall

Er was lange tijd sprake dat Adil El Arbi en Bilall Fallah samen met Eddy Murphy de nieuwe Beverly Hills Cop zouden draaien, maar sinds Warner Bros hun 70 miljoen dollar Batgirl per direct naar de prullenmand verwees heeft Jerry Bruckheimer akkoord gegaan om samen met Netflix en Paramount Pictures Beverly Hills Cop: Axel Foley (2023) te makan. Meer nog, de productie is begonnen mét de oorspronkelijke cast.

Het is de Australische debuutregisseur Mark Molloy die een paar maand geleden werd aangesteld om de franchise film in goede banen te leiden. Het script werd geschreven door Josh Appelbaum, Will Beall en André Nemec. Opmerkelijk is wel de terugkeer van Billy Rosewood (Judge Reinhold), John Taggart (John Ashton) én Jeffrey Friedman (Paul Reiser) alsook Serge (Bronson Pinchot).© 1987 – Paramount Pictures. All rights reserved.

Plotdetails zijn nog niet bekend maar zijn ook van minder groot belang in dergelijke vehikels. Net zoals Bad Boys zijn het films die eigenlijk een merk verkopen meer dan een boeiend verhaal te vertellen. Bij Bad Boys was het Michael Bay de regisseur die de franchise een gezicht gaf en de sequels hebben niet zo zot veel van het pad afgeweken qua look-n-feel, en bij Beverly Hills Cop was dat Martin Brest, ook al heeft Tony Scott wel degelijk zijn stempel kunnen zetten op de sequel, hoe teleurstellend deze ook was.

De nieuwe gezichten in de franchise zijn Joseph Gordon-Levitt en Taylour Paige. Verder zou de stad Beverly Hills ook gevraagd hebben om het script te lezen alvorens toestemming aan de filmcrew te geven om er te filmen. Blijkbaar wilden ze er zeker van zijn dat hun stad goed werd afgeschilderd.

Ook al zou Netflix de film maken is de kans groot dat het alsnog een bioscooprelease zal krijgen alvorens het op de streamingdienst zal verschijnen. Dat zal uiteraard een beetje afhangen van de uiteindelijke kwaliteit van het eindproduct. De toekomst zal het uitwijzen.

5 Comments

 1. Bjorn

  Ik kijk wel uit naar de film ook al was Beverly Hills Cop III gewoon belachelijk slecht.

  Reply
 2. MRanker

  In tegenstelling tot de carrière van Tom Cruise denk ik niet dat Eddie Murphy’s carrière nog iets betekent. De man heeft net iets teveel rommel gemaakt, en BHC 3 was afschuwelijk en dat heeft de franchise compleet laten ontsporen.

  Reply
 3. Gilles

  Hun Hollywoodverhaal heeft lang geduurd 😀

  Reply
 4. Bullet

  Beverly Hills Cop 1 & 2 waren goed, de derde was bizar

  Reply
 5. JeraldCudge

  Dan wordt het misschien nog een goede film …

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *