Matthew McConaughey film Dallas Sting geschrapt

Skydance heeft de stekker uit Dallas Sting gehaald, een voetbalproject met Matthew McConaughey in de hoofdrol dat geregisseerd zou worden door Kari Skogland (“The Falcon and the Winter Soldier”). Het drama was slechts zes weken verwijderd van het begin van de productie en was bijna volledig gecast, en dus komt dergelijk nieuws hard aan voor de filmmakers. Kari heeft wel nog een Cleopatra project lopen met Gal Gadot, dus dit zou in een stroomversnelling kunnen komen.

Matthew McConaughey – foto van Erik Thureson / Fox Sports

Dallas Sting speelde zich af in 1984, en was een waargebeurde verhaal van een meisjesvoetbalteam uit Dallas dat naar China reisde en, tegen de verwachtingen in, enkele van de beste vrouwenteams ter wereld versloeg. McConaughey zou coach Bill Kinder spelen, die het team naar overwinningen op Australië, Japan, China en uiteindelijk Italië leidde in de kampioenswedstrijd. De film, met een script van GLOW-makers Liz Flahive en Carly Mensch, zou zich afspelen tegen de achtergrond van president Ronald Reagan die de betrekkingen met China opende. Een typische team-sportfilm met een bekend gezicht als coach zoals er tientallen zijn gaande van Slap Shot (1977) met Paul Newman, Hoosiers (1986) met Gene Hackman tot films als Remember the Titans (2000) met Denzel Washington.

Naar verluidt zou Skydance en de producenten verontrustende beschuldigingen hebben ontvangen over aspecten van het waargebeurde verhaal waarop het drama was gebaseerd. Dat onderzoek bracht Skydance en de producers er volgens bronnen toe om zich terug te trekken, ook al was de productie klaar met alle voorbereidingen. Maar vooralsnog houden ze zelf de lippen op mekaar over de ware toedracht. Andere bronnen lijken een geheel ander verhaal op te hangen. Blijkbaar zou Skydance teleurgesteld zijn door de productie, en vinden misschien dat het verhaal van het 1984-team en zijn jonge spelers het verdiende om verteld te worden op een “betere manier”. Het probleem echter met sportfilm is vaak de casting, ofwel hem je iemand die heel goed in een bepaalde sport is maar niet kan acteren of omgekeerd. Bij een sport waar we één persoon zien, cf. I, Tonya (2017), is het vrij simpel om een stand-in/stunt double te gebruiken of zelfs visuele effecten, maar wanneer je een teamsport hebt is dat geen evidente zaak. Stel je voor dat je in een basketbal-team alle acteurs moet gaan vervangen door dubbelgangers met een specifieke sport-ervaring. Je zal voelen dat er iets niet klopt. Ideaal is goede acteurs casten en hen nandien 6-8 maanden trainen. Uiteraard is hier een prijskaartje aan verbonden en voor een teamsport kan dit een duur verhaal worden. Dus het zou wel kunnen dat hier het schoentje wringt.

Eén van de actrices in het team was het aankomend talent Kaitlyn Dever (Booksmart) die ondertussen te zien is in de George Clooney-Julia Roberts rom-com Ticket to Paradise (2022). Zij zou de dochter spelen van de coach en een belangerijke rol in de film en zij zou ondertussen toch heel wat voorbereidingen hebben gehad om klaar te zijn voor de rol, ook al heeft ze de voorbije periode maar liefst 2 films ingeblikt waaronder een hoofdrol in de periode-film Rosaline (2022) die het verhaal verteld van Romeo & Juliet, door de ogen van de ex van Romeo, wat eigenlijk wel een grappig uitgangspunt is. Alsook No One Will Save You (2023) waarin ze ook al de hoofdrol speelde.

1 Comment

  1. Stef

    Dat zijn het films waarvan ik hou. Wel spijtig dat ze het hebben afgevoerd

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *