J.J. Abrams Constantine tv-serie werd door Warner afgevoerd

Nieuwe baas nieuwe wetten, zoveel is duidelijk binnen Warner Bros. Nadat David Zaslav is aangetreden als nieuwe CEO werd Adil en Bilall’s Batgirl gedumpt in de wc-pot en lijkt volgens MovieWeb nu ook de “Constantine” tv-serie van J.J. Abrams in de vergeetput te balanden, en de reden is simpel: blijkbaar zou de productie van Constantine 2 (2023) mét Keanu Reeves én Francis Lawrence binnenkort in productie gaan.


© Warner Bros

En ik kan begrijpen dat Warner liever geen twee Constantine projecten heeft die elkaar gaan beconcurreren, en wanneer je moet kiezen tussen het origineel en het derivaat dan is de keuze snel gemaakt. En dat is spijtig voor Abrams, maar veel traantje moeten we voor hem niet laten want de man heeft nog 20 andere producties op til. Maar dat er een nieuwe wind waait binnen de studio is merkbaar en ik ben benieuwd om de nieuwe Warner daadwerkelijk ook meer kwaliteit naar voren zal schuiven. De Constantine sequel zal geschreven worden door Akiva Goldsman en Peter Stormare keert terug als Satan.

Korte inhoud Constantine (2005): John Constantine (Keanu Reeves) is naar de hel geweest en teruggekeerd. Hij is geboren met een gave die hij niet wil hebben: het vermogen om engelen en demonen te herkennen die in menselijke gedaante op aarde leven. Zijn hulp wordt ingeroepen door een wanhopige, maar sceptische politie-onderzoekster Angela Dodson (Rachel Weisz) voor het oplossen van de mysterieuze dood van haar geliefde tweelingzuster. Het onderzoek neemt hen mee in de wereld van de demonen en engelen die in Los Angeles leven. Zij zijn beiden gevangen in een noodlottige reeks van bovenaardse gebeurtenissen. Is er uit deze hel op aarde nog een ontsnapping mogelijk?

J.J. Abrams zal naar verluidt het project niet laten schieten en is nu op zoek naar een nieuwe thuis voor zijn tv-serie. Hoe zoiets zit met de rechten ervan is me niet helemaal duidelijk maar blijkbaar heeft hij dus wel degelijk een contract dat hem toelaat de serie te maken zonder Warner. Toch zou ik er niet al teveel haast achter zetten, want iets wat geldt voor een studio geldt ook vaak voor het publiek: die zien liever ook het origineel boven het derivaat. Acteur Sope Dirisu, die door Abrams werd gecast, wenste op Twitter Keanu alvast veel succes met de sequel, ook al ziet hij (voorlopig) de serie aan zijn neus voorbij gaan.

De eerste Constantine (2005) film kunnen jullie trouwens bekijken op Netflix!

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *