The Karate Kid franchise klaar voor een “terugkeer”

De Karate Kid-franchise zou naar verluidt terug komen naar de bioscoop nu het zeker is dat er geen The Karate Kid 2 zal komen met Jaden Smith, een project die jarenlang op de planken lag maar nooit het daglicht zag. Jaden heeft zo goed als geen filmcarrière meer gehad sinds The Karate Kid (2010), de reboot van de originele The Karate Kid (1984). Met het succes van “Cobra Kai” dachten velen dat de sequel er alsnog kon komen, maar toen kwam papa Smith de boel verneuken. En dus zal die ene reboot bij één enkele film blijven en denkt met nu volop aan een nieuw filmproject met ofwel een volledige nieuwe cast OF een conclusie met de cast uit Cobra Kai – wat op dit ogenblik is het nog niet duidelijk in welke richting ze willen gaan.


© Sony Pictures

Sony Pictures heeft in ieder geval al een releasedatum bekend gemaakt van 7 juni 2024, gevolgd door de zin “The return of the original Karate Kid-franchise”. Bijna 40 jaar op de dag dat de eerste film werd uitgebracht. In tegenstelling tot “Stranger Things” (2016 – ) is “Cobra Kai” geen Netflix productie. Netflix heeft wel na de eerste 2 seizoenen de serie uitgebracht op hun platform maar Sony Pictures Television is wel de studio die de serie heeft ingeblikt en de rechten ervan bezit, dus in wezen kan Sony zowel de Cobra Kai cast opvoeren met Daniel LaRusso (Ralph Macchio) én Johnny Lawrence (William Zabka) of geheel opnieuw beginnen. Persoonlijk zou ik het vreemd vinden om een film te zien met de Cobra Kai cast die The Karate Kid noemt. Geef eventueel Cobra Kai zijn eigen film en breng een Karate Kid reboot uit, de twee kunnen best naast elkaar bestaan.

Er zijn geruchten dat ze een filmversie willen maken om zo ook Hilary Swank aan boord te krijgen, die vermoedelijk geen interesse heeft in een cameo-rol in de serie. Swank speelde de vrouwelijke versie van Karate Kid onder begeleiding van sensei Miyagi in The Next Karate Kid (1994). Niet meteen een geslaagde spin-off maar Swank heeft toch haar kwaliteiten als actrice, ook al is ze de laatste jaren een beetje op den dool.

Datgene wat goed werkt in Cobra Kai is het geniale concept om de villain van een film plots in een sympathieke pee te transformeren, en de held eigenlijk ietwat afschilderen als een beetje van een klier. Meer nog, de held kreeg meer iets van een bijrol. Dit alles is met de seizoenen een beetje aangepast maar het werkte allemaal. Het tweede sterke punt aan de serie is dat het zichzelf niet al te ernstig neemt. Het beseft dat The Karakte Kid een cultfenomeen is geworden, maar de film zelf eigenlijk niet zo heel veel om het lijf heeft. En het derde sterke punt is zijn cast met twee rivalen die niet alleen doorheen de jaren goed bewaard zijn gebleven maar ook nog eens leuke vertolkingen kunnen neerzetten. Zelfs hun dohcters, zonen en diens vrienden zijn goed gecast en openen meteen de deur voor een nieuw en jong publiek. Het is de uitkijken wat Sony precies van plan is. Wij zullen dit bericht wel een update geven wanneer er meer nieuws te rapen valt.

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *