Constantine 2 met Keanu Reeves

Constantine (2005), sporadisch gebaseerd op de comic Hellblazer, was veelbelovend maar had zoveel beter kunnen worden met een “echte filmregisseur” in plaats van een videoclip-maker. Francis Lawrence vind ik zelf één van de meest talentvolle videoclipmakers, maar Constantine was het zoveelste bewijs dat mensen uit de videoclip-sector minder discipline aan de dag leggen wanneer het op filmregie aankomt dan regisseurs die uit het reclamecircuit komen (cf. post videoclip makers vs reclame-regisseurs).

constantine_2005_poster.jpg

Toch was de production design, speciale effecten en karakters van Constantine zeker boeiend genoeg voor een ‘heruitgave’. En ja, mijn wens werd zopas vervuld, want de gesprekken voor Constantine 2 zijn begonnen. Het zijn de mensen van Moviehole die met het nieuws voor de dag komen:

“Constantine was huge foreign, international, therefore, there is a good financial reason to make a sequel”, zegt producer Lauren Shuler Donner. “And, I think we really want to do it as a hard R, I mean, really go into the Constantine world and do it even more justice than the movie, even though I thought the movie was true to its core. We have a terrific idea of the world we want to go into, it’s a nice, really terrifying world and Keanu Reeves is willing so we should do it!”

“The sequel, which original director Francis Lawrence will only produce this time, will be set in a Latin American country, I’ll say that, a South American country”, voegt Donner er nog aan toe.

Dat Keanu Reeves opnieuw in de huid van John Constantine wil kruipen, is een wijze beslissing. Keanu weet ondertussen wat hij aan kan en van welke rollen hij best af blijft en hoewel Keanu heel beperkt is in zijn acteren stond hij er toch weer in Constantine. Als ze nu nog eens een deftige regisseur kunnen strikken – zoals Joe Carnahan, Alex Proyas of een Guillermo del Toro, dan zal dit ook in de States een succes worden.

Ik vind het wel grappig dat een mainstream-producer zegt dat een ‘R’ rating de doelstelling moet worden. Zalig! Ik hoop dat ze tijdens de rit hun kar niet keren en toch nog een PG-13 afleveren (zoals die afschuwelijk slechte PG-13 horror films à la Boogeyman, AvP en consoorten), maar er wel degelijk een Hard R van maken. Constantine gaat over demonen en de hel, en dus niet bestemd voor de allerjongsten. Het zou trouwens tegen alle regels van de marketing zijn om te soft te willen gaan in een poging een ruimer doelpubliek aan te spreken, gezien de fans van het genre massaal zouden afhaken.

Constantine 2 is zo een film waar de sequel een groter potentieel heeft dan het origineel. Laat dus maar snel komen.

***Related Posts***
21/02/2005: Videoclip makers vs reclame-regisseurs
19/11/2004: Constantine trailer

9 Comments

 1. John Q

  Wel jammer dat ze niet iets dichter bij het comic blijven. Ik bedoel niet zozeer de keuze van een donker harige acteur in plaats van een blonde, maar er zitten heel wat interessante aspecten in de verhalen van Hellblazer, zoals het karakter van John Constantine, en de grimmige noir-achtige sfeer. Dit kwam niet echt goed aan bod in de eerste film. Constantine was vermakelijk, maar geen klassieker. Ik denk dat ze echt het niveau van bijvoorbeeld een Sin City konden halen. Ik ben benieuwd naar het vervolg en vind het in ieder geval een goede zaak dat ze voor een nieuwe regisseur hebben gekozen. Anders en beter…hopelijk.

  Reply
 2. Mike's Webs

  Het grootste probleem met de eerste film is wat mij betreft de casting. Keanu Reeves kan gewoon eigenlijk niet goed acteren. Sorry dat ik het zeg, maar de man heeft geen diepgang, een monotone stem en straalt ten aller tijden saaiheid uit. Het is interessanter om twee uur lang naar je deurmat te staren.
  Ik hoop dat ze het volgende deel een betere acteur uitkiezen.
  De nieuwe regisseur moet wel van heel goede huizen komen om daar Keanu nog een beetje tot prestaties te coachen… But these are only my 50 cents.

  Reply
 3. annatraxa

  De opvolger van deze kaskraker is op komst —> http://www.imdb.com/title/tt1071873/.

  Reply
 4. Erik

  Keanu Reaves kan naar mijn mening wel degelijk goed acteren en is absoluut niet saai of je moet de matrix al niet goed vinden daar kreeg de man ook in alle films de eer om te laten zien wat hij kan en naar mijn mening was dat goed in alle opzichten. The Matrix serie is niet voor niets een hit geweest laten we eerlijk zijn. Constantine heb ik in de Bios gezien en daarna nog herhaalde malen op dvd. Ik houd van het genre en ben echt gek op commic verfilmingen ik ben dan ook blij te horen dat er een nieuwe constantine aan komt. Hopelijk weer met Keanu Reaves want een constantine is niets zonder constantine als een andere acteur de rol zou krijgen zou ik het ongeloofwaardiger gaan vinden dan het al is. Want ga dan maar eens verklaren hoe die transformatie is verlopen van bijvoorbeeld Keanno reaves naar Brad pitt botox? plastic fantastic? nevver change a winning team!

  Reply
 5. Constantine 2

  Voor mij mag Rachel Weisz ook terug in de hoofdrol spelen, net zoals Keanu Reeves,ik vond de eerste film trouwens geweldig, nu hopen we natuurlijk dat zijn opvolger best in de smaak gaat vallen bij het publiek, allesinds was de eerste film een kaskraker.
  Voor degeen die het nog niet weten, stigmata 2 is ook op komst voor 2009 !!!

  Reply
 6. Annatraxa

  Voor mij mag Rachel Weisz ook terug in de hoofdrol spelen, net zoals Keanu Reeves,ik vond de eerste film trouwens geweldig, nu hopen we natuurlijk dat zijn opvolger best in de smaak gaat vallen bij het publiek, allesinds was de eerste film een kaskraker.
  Voor degeen die het nog niet weten, stigmata 2 is ook op komst voor 2009 !!!

  Reply
 7. soul

  Ik vond de eerste fantastisch goed en vond juist dat de rol van Keanu Reeves hem op het lijf geschreven stond!
  Up to the second!

  Reply
 8. johan hendrix

  mij ontgaat de connectie tussen de comic en de film ook totaal. en over reeves’ acteerprestaties.. tja in sommige films is hij best goed maar in andere echt tergend slecht.

  Reply
 9. Annatraxa

  Er komt dus geen vervolg van deze kaskraker heb ik pas vernomen !
  Spijtig eigenlijk….
  Dus voor de fans,jullie weten het nu dan 🙁 .

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.