Cobra Kai 5 versterkt zijn troepen

Wat begon als een nostalgische knipoog seizoen naar de The Karate Kid franchise is nu één van de meest succesvolle series op Netflix. Een serie die zowel de oudere generatie kan bekoren als de jeugd. En elk seizoen lijkt grootser en meer gewelddadig, maar wat de makers niet uit het oog verliezen en wat deze serie zo goed maakt, is dat ze zichzelf niet al te serieus nemen en voldoende ruimte laten voor humor.

Het was in ieder geval een geniale premisse, en één dat had begrepen dat de huidige golf van nostalgie uit de jaren 80 met series als “Stranger Things” aan kracht aan het winnen was. Een serie maken rond een 80’s bully, Johnny Lawrence (William Zabka), en hiervoor 30 jaar na datum inpikken met dezelfde cast, was een gouden idee. En zeker gezien de acteurs nog goed geconserveerd waren en geen andere contractuele verplichtingen hadden. En naarmate de reikwijdte groter werd, nam ook de cast van personages toe: Danny LaRusso (Ralph Macchio) werd snel verheven tot co-lead in seizoen 2, hun wederzijdse afkeer voedde een groot deel van het momentum van de serie.

En ze hebben misschien nog 1 of 2 seizoenen in de pijplijn, want nadat ze Karate Kid II en III hebben gebruikt als inspiratiebron, ligt misschien de deur open om ook The Next Karate Kid Hilary Swank te laten terugkeren. Ik kan me niet voorstellen dat ze de actrice hierover nog niet hebben gecontacteerd. Deze film was een ramp van een film, maar in de handen van de makers Jon Hurwitz en Hayden Schlossberg kan dit echt wel vonken geven.

Korte inhoud: Na de schokkende resultaten van het All Valley Tournament in het vierde seizoen, vindt Terry Silver (Thomas Ian Griffith) in seizoen 5 dat hij het Cobra Kai-imperium moet uitbreiden en probeert hij om zijn “No Mercy”-stijl van karate het enige spel in de stad te maken. Met Kreese (Martin Kove) achter de tralies en Johnny Lawrence die karate opzij zet om zich te concentreren op het herstellen van de schade die hij heeft aangericht, moet Daniel LaRusso zijn oude vriend en rivaal Chozen (Yuji Okumoto) om hulp vragen.

En ondertussen zien we hoog oplopende spanningen tussen Miguel (Xolo Maridueña) en Robby (Tanner Buchanan), terwijl Silver beroep doet op nieuwe krachten met de sensei Kim Da-Eun (Alicia Hannah-Kim). Vanaf 9 september 2022 kunnen we het allemaal volgen op Netflix!

*** “Cobra Kai 5” trailer ***

1 Comment

  1. Fabian

    Vorige seizoen was heel goed! Doorgaans gaat de kwaliteit bergaf naarmate de seizoenen vorderen, hier minder.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *