Three Thousand Years of Longing ziet er heerlijk geflipt uit

Vergeet Beast (2022)! De film van Idris Elba om naar uit te kijken is Three Thousand Years of Longing (2022), van Mad Max regisseur George Miller. Het script werd geschreven door Miller en zijn dochter Augusta Gore, gebaseerd op de AS Byatt-novelle The Djinn in the Nightingale’s Eye, en vervolgens opgenomen in Australië tijdens de pandemie. De sets in London en Istanbul werden last minute ook gedraaid in Australië vanwege de complicaties van Covid.

Korte inhoud: De eenzame en verbitterde Britse Alithea Binnie (Tilda Swinton) is op reis in Istanboel wanneer ze op een oude fles stuit. Ze bevrijdt een djinn (Idris Elba) die haar drie wensen schenkt. Haar onverschilligheid belemmert haar ook maar een wens uit te spreken. Om de tijd te doden houden ze elkaar gezelschap.

De trailer van deze prent ziet er te gek uit en ik moet zeggen dat ik toch wat verrast was door de eerste lauwe reviews na de première in Cannes. Millers probeert hier om uitbundige visuele effecten te gebruiken als vehikel voor een verhaal over een romantische connectie van vlees en bloed, met echte passie en verlies, gemengd met wat schokkende horror, naakte menselijke lichamen die alle dingen doen die naakte menselijke lichamen doen, zou normaal een feest voor de zintuigen moeten zijn en een leuke afwisseling op de standaard Hollywood blockbusters.

Cinematograaf John Seale kwam voor de tweede keer uit pensioen om deze film te maken. Dat deed hij eerder al in 2012 voor de opnames van Mad Max: Fury Road (2015). Blijkbaar heeft hij wel een heel goede band met regisseur George Miller.

Met zijn 5de Mad Max film en een Furiosa spin-off onderweg is Miller een beetje een vaste waarde beginnen worden en hij bewijst met deze film echt wel een soort apocalyptisch visionair te zijn. Of hij ook de subtiliteiten van intieme menselijke relaties kan weergeven zonder kinetische cameravoering zal nog moeten blijken, maar ik ben in ieder geval gebrand om deze prent te gaan zien bij zijn release op 14 september 2022.

*** Three Thousand Years of Longing trailer ***

1 Comment

  1. Conan the Librarian

    George Miller zag Shape of Water en dacht: “ik wil dat, maar dan met een genie”

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *