Kevin Smith zoekt naar distributeurs voor Clerks III

Je mag nog Kevin Smith noemen en al heel wat films op je naam staan, een independent project in de bioscoop krijgen is en blijft een harde klus. Maar Clerks III (2022) zou dan toch na een beperkte release in de States en Canada, ook een bioscooprelease krijgen in het Verenigd Koninkrijk op 16 september 2022. Nu nog afwachten om de film ook zijn weg zal vinden naar het Europese vasteland. De trailer is in ieder geval alles van wat we konden verwachten van een Clerks film en ik kan niet wachten om deze te gaan bekijken.

Korte inhoud: Dante (Brian O’Halloran), Elias (Trevor Fehrman), Jay (Jason Mewes) en Silent Bob (Kevin Smith) worden na een hartaanval door Randal (Jeff Anderson) ingeschakeld om een film te maken over de supermarkt waar het allemaal mee begon.

De film werd geregisseerd en geschreven door de 51-jarige Smith en half gebaseerd op zijn bijna fatale hartaanval die hij in 2018 opliep. Hij zei: “[…] het was de eerste keer in lange tijd dat ik nadacht hoe dicht ik aan de rand van deze sterfelijke vergeetput kwam. Maar veel meer dan me bewust te maken van mijn eigen sterfelijkheid, maakt dit script van Clerks III me luid aan het lachen.”

In de film duiken ook heel wat bekende koppen op, gaande van Ben Affleck tot Rosario Dawson, Justin Long, Sarah Michelle Gellar en Fred Armisen. Het heeft echter enige tijd gekost alvorens deze film uiteindelijk werd gemaakt en de reden hiervoor was dat Jeff Anderson, die in de 2 vorige films de rol van Randal Graves speelde, eigenlijk het script niet zo goed vond en niet wou meespelen. Dat is tevens ook de reden waarom Smith dan maar Jay and Silent Bob Reboot (2019) had gemaakt. Maar tijdens een fandag voor de Clerk-films hebben Jeff en Smith elkaar gevonden en besloot Smith het script te herschrijven met een insteek waarvoor Jeff te vinden was. Volgens Smith zal het “een film zijn die een saga afsluit, over hoe je nooit te oud bent om je leven volledig te veranderen en over hoe een decennialange vriendschap eindelijk de toekomst confronteert.”

In de originele film waren Dante en Randall allebei 22 jaar oud. In deze film zijn ze nu allebei 50, benieuwd wat dat zal geven. We zullen de film opwel zien in de bioscoop ofwel op Blu-ray, maar de review zal hier binnenkort wel volgen.

*** Clerks III trailer ***


1 Comment

  1. Alex

    Dit is eigenlijk geen bioscoopfilm dus begrijp ik wel de bioscopen liever iets anders programmeren. Dit gezegd zijnde wil ik deze wel zien op dvd of streaming.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *