Kille horror thriller Resurrection met Rebecca Hall en Tim Roth

Een film met de naam ‘resurrection’ in de titel zijn meestal van bedenkelijke kwaliteit, maar deze Resurrection (2022) zou wel eens de uitzondering kunnen zijn, want de trailer ziet er bangelijk uit. Dat is het soort ingetogen thrillers waar ik naar hunker en dan nog eens gespeeld door twee klasbakken van acteurs, wat wil je nog meer?

Korte inhoud: Margaret (Rebecca Hall) leidt een succesvol en gestructureerd leven. Dit ondanks ze een drukke baan met haar alleenstaande moederrol voor haar dochter Abbie (Grace Kaufman) combineert. Haar wereld komt stil te staan wanneer ze David (Tim Roth), een man uit haar verleden, terugziet. Sindsdien blijkt ze hem overal tegen te komen.

Dit is de tweede langspeelfilm van Andrew Semans die tevens het script schreef, een scenario die in 2019 op de Black List van meest populaire nog niet verfilmde filmscripts stond. Maar ik denk dat deze film vooralindruk zal maken omwille van het sterke acteerwerk van Rebecca Hall, die tevens een producer-credit heeft en bijgevolg ook 100% betrokken in deze productie. Tim Roth is dan weer een zalige acteur die niet alleen schittert in 4 Tarantino films (Reservoir Dogs, Pulp Fiction, Four Rooms, The Hateful Eight) maar ook uitblinkt in zo goed alles waar hij zich achter zet.

Resurrection gaat enerzijds over de verwerking van een trauma maar er zit ook wel iets van een revenge-plot in. David heeft iets met haar gedaan en lijkt haar nog steeds psychologisch de baas te zijn. We zien in de trailer ook een beeld vaneen baby die in een oven zit dus kunnen we alleen maar het ergste verwachten. Maar is dit hallucinatie of is dat echt? We kunnen ons zelfs afvragen of David echt is. We zullen met deze prent terug moeten gaan naar de bron van haar trauma en dat belooft een helse rit te worden. Vanaf 5 augustus zou de film in de bioscoop moeten draaien.

*** Resurrection trailer ***

1 Comment

  1. Carrie

    Rebecca Hall is één van mijn favoriete actrices en deze wil ik zeker zien.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *