Dirty Dancing 2 met Jennifer “Baby” Grey in de maak

De plannen voor Dirty Dancing 2 (2024) worden concreet en volgend jaar zou al effectief gedraaid worden. In Dirty Dancing (1987) speelt Jennifer Grey de hoofdrol als Frances ‘Baby’ Houseman, een jonge vrouw die met haar gezin de zomer ongewild doorbrengt in een Catskills-resort. Baby raakt verliefd op de dansleraar van het kamp, Johnny Castle (Patrick Swayze), en het onwaarschijnlijke paar wordt verliefd terwijl ze de grootste dans van de zomer leren uitvoeren.

In 2017 werd reeds aangekondigd dat Dirty Dancing een hedendaagse remake zou krijgen, en dat leverde deze miserabele Dirty Dancing (2017) tv-film op die niemand zag. En dat na die zwakke Dirty Dancing: Havana Nights (2004), om nog maar te zwijgen van het Dirty Dancing 3: Capoeira Nights (2010) treinongeluk, of nog die tv-serie. Vandaag zijn de plannen om effectief een sequel te maken – vermoedelijk onder impuls van Top Gun: Maverick (2022) – en dat Grey haar rol als Baby zou hernemen. Onlangs onthulde Dirty Dancing 2 dat de vervolgfilm zal worden geregisseerd door Warm Bodies-regisseur Jonathan Levine.

De carrière van Grey is in tegenstelling tot haar Dirty Dancing jump, nooit echt van de grond gekomen. Ze was te zien in een aantal kortfilms, B-films, en tv-series, maar nooit echt iets memorabel meer sinds de (ondertussen) cultfilm uit 1987. Een succesvolle filmrelease waar ze zelf niet van heeft kunnen genieten. Op 5 augustus 1987 – 2 weken voor de filmpremière – kreeg Grey een ernstige whiplash bij een auto-ongeluk in Enniskillen, Noord-Ierland, terwijl ze op vakantie was met acteur Matthew Broderick, met wie ze in het geheim was gaan daten tijdens de opnames van Ferris Bueller’s Day Off (1986). De crash, de gebeurtenis waardoor hun relatie openbaar werd, vond plaats toen Broderick, achter het stuur van een gehuurde BMW, de verkeerde rijbaan instak en frontaal in botsing kwam met een Volvo bestuurd door een lokale moeder en dochter, Margaret Doherty, 63, en Anna Gallagher, 28, die op slag dood waren. Het verkeer rijdt links in Ierland in tegenstelling tot in de States en dat had de acteur verkeerd ingeschat. Broderick werd veroordeeld voor onvoorzichtig rijden en kreeg een boete van 175 dollar. Grey werd hoe dan ook beroemd, maar ze heeft gezegd dat haar verdriet en het schuldgevoel van de mensen die zijn gestorven door de crash haar ervan weerhielden te genieten van het succes van de film, en haar ertoe brachten om zich een tijdje terug te trekken uit acteren.

Maar de grootste crash voor haar carrière kwam wanneer ze besloot om een 3-voudige neuscorrectie te laten gebeuren. Enerzijds om – naar verluidt – een neusvleugel te corrigeren maar anderzijds ook om haar neus “iets minder baby” te maken, en dat was meteen ook gelukt want na de operatie was ze voor iedereen onherkenbaar. Ze dacht er ook even aan om van naam te veranderen gezien ze van een celebrity naar een onbekende actrice gedegradeerd werd. Ook Renée Zellweger heeft haar carrière een paar jaar om zeep geholpen in 2014. Maar voor Grey was de transformatie nog net iets dramatischer gezien ze nog zo jong was en haar carrière nog moest beginnen. Renee had al een Oscar gewonnen in 2003 en gelukkig pikte ze de draad terug op met de fantastische Judy (2019), waarvoor ze zelfs een tweede Oscar kreeg voor Beste Actrice.

De moeilijkheid aan de sequel van Dirty Dancing 2 is dat je een vervanger zal moeten vinden voor Patrick Swayze en misschien wel een niet politiek correcte relatie zal moeten opzetten tussen een 63 jarige Jennifer en een 30 jarige charismatische danser (wat eigenlijk nog niet zo erg zou zijn als je kijkt naar de leeftijd van de partners van Tom Cruise en Jennifer ziet er op haar leeftijd stralend uit). Ofwel ga je de kids-toer op en maak je eigenlijk een gelijkaardige film, maar dan vraag ik mij af waarom je dan niet gewoon een remake maakt zonder Grey. Nu Grey terugkomt wil iedereen haar nu wel op de voorgrond zien treden. Wat denken jullie?

*** Dirty Dancing trailer ***

4 Comments

 1. Mathias

  Als er nu echt een film is die GEEN sequel nodig heeft is het nu toch wel deze. Nobody wants to see a 60 year old “dirty dancing”.

  Reply
  1. Alex

   Leeftijd is niet meer zo een issue. J-Lo speelde een stripper als 50-tiger en zag er uit als een stripper van 28.

   Reply
 2. pieterbie

  Wel grappig dat ze gewoon geen rekening houden met Dirty Dancing 2: Havana Nights, maar anderzijds was het ook geen echte sequel.

  Reply
 3. Mitch

  Een Ghost sequel hadden ze beter gemaakt! Als er nu één Swayze film was met potentieel voor een vervolg!

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *