Idris Elba in pole positie voor de rol van James Bond

De producers van de Bond-franchise, en met name Barbara Broccoli, hebben een markonderzoek achter de rug een hierin hebben ze ontdekt hoe populair Idris Elba wel niet is. Het nieuws werd gebroken door The Sun. Idris is een geweldige acteur maar de man is ondertussen wel 49 en zal er 50 zijn mocht hij de rol spelen. Daniel Craig was 38 toen hij werd gecast, Pierce Brosnan was 42, Roger Moore was 45, Sean Connery was er 32, Timothy Dalton was 41 en George Lasenby was er 29.Idris Elba in Fast & Furious: Hobbs & Shaw © 2019 Universal Pictures

Idris zou dan de oudste acteur zijn die gecast zal worden. Dit is op zich geen probleem gezien zowat alle nieuwe Bond-acteurs geen jonge twintigers zijn, maar Daniel Craig is er wel mee gestopt wanneer hij 53 was, en om dat iemand te casten van bijna dezelfde leeftijd is wel wat vreemd en laat vermoeden dat het een 1 of 2 film deal zal zijn zoals Dalton. Maar we zijn nog niet zover, ik vermoed dat er nog wel een aantal andere namen de revue zullen passeren.

Het leuke aan de enquete is dat ze ook hebben gepeild voor Idris in de rol van een Bond-villain, maar daar leek niemand echt enthousiast van te worden. Nogmaals, het moet worden opgemerkt dat zelfs als dit geheime 00-marktonderzoek in de maak was, het ongeveer net zo officieel is als de James Bond-weddenschappen die we van tijd tot tijd zien opduiken.

Persoonlijk zou ik er volledig voor gaan, en geen jaar meer wachten maar gewoon in 2023 in productie gaan met Idris. Misschien zelfs Christopher Nolan aantrekken om de film te regisseren. Hij heeft met zijn Tenet bewezen dat hij er zin in had, en zijn broer kan misschien de Bond-formule nieuw leven in blazen want Daniel Craig heeft de lat wel heel hoog gelegd.

Maar wat denken jullie? Een goed idee of hadden jullie liever een jonger iemand willen zien?

14 Comments

 1. Justin

  Ze zeggen ook al jaren dat hij te oud is, dus ik kan me niet voorstellen dat het op dit moment ooit zou gebeuren

  Reply
 2. Arte

  Waarom Idris niet casten als de nieuwe Felix??? Hij kan dan in verschillende films terugkomen, en zal minder cascades en vechtscènes moeten doen op zijn leeftijd.

  Reply
 3. Chris

  Dit had een leuke casting geweest 5 jaar geleden

  Reply
 4. Nicolas

  Gewoon een onbekende casten met voldoende acterend vermogen.

  Reply
 5. Angela

  Elba is charmant, charismatisch, typisch Brits en even goed in staat om de actie te doen als de romantische scènes. Hij is zeker meer Bond dan alle niet-Craig-acteurs die in 2005 auditie deden.

  Reply
 6. Joyce

  Genoeg kandidaten: James Norton, Callum Turner, Jack Lowden. Idris had goed kunnen zijn 5-10 jaar geleden

  Reply
 7. Meekz

  Ben ik de enige die denkt dat een oudere acteur wel goed zou kunnen zijn voor de rol?
  Een 50-jarige man zijn vandaag is niet hetzelfde als 50 zijn in de jaren 60. Keanu Reeves, Tom Cruise, Liam Neeson en zelfs de eerder genoemde Idris Elba zijn allemaal mannen van in de vijftig die eruit zien alsof ze nog steeds aan een wagen kunnen hangen tijdens een helse achtervolging. Combineer dat met het feit dat 007 een elite-spion van MI6 zou moeten zijn, wat over het algemeen ervaren betekent, en het is eigenlijk logisch. Ik denk dat Idris gemakkelijk de rol zou kunnen spelen in drie films, wat volgens mij lang genoeg is voor elke Bond. Ik vond persoonlijk dat Craig te lang in de rol bleef, ook al was hij mijn favoriete Bond.

  Ja, ik ben het ermee eens dat het een beetje eng is om hem naast een 22-jarige actrice te casten, maar waarom zouden we de Bond-girls dan niet ouder maken, of een gezonde mix.

  Reply
 8. Dennis

  Maak van Idris een villain of inderdaad Felix? Voor Bond vind ik hem wat te grijs worden en dat zal niet lukken met Bondgirls van 20, of ze moeten alles ook een pak ouder maken end at zal dan weer niet lukken voor een jonger doelpubliek.

  Reply
 9. Judith

  doe mij maar Rege-Jean Page of Sam Heughan, maar zullen het hoogstwaarschijnlijk beide niet worden.

  Reply
  1. Carrie

   Rege-Jean Page had ook mijn keuze geweest maar ik heb Bridgerton gezien en niet zoveel mensen kennen de serie en bijgevolg is en blijft hij tot nu toe wel een nobele onbekende. Sam Heughan zal het niet worden, hij mist een beetje dat arrogante en eigenwijze Bond-kantje.

   Reply
 10. René van den Abeelen

  Wat ‘ze’ met No Time To Die’ deden maakte al dat ik het gevoel kreeg dat dat het voor mij verder dan wel was, wat Bond betreft, maar als deze acteur de nieuwe 007 wordt is het echt definitief over & uit. Belachelijk.

  Reply
 11. Albertcew

  Er was zoveel kritiek op Daniel Craig toen er bekend werd dat hij de nieuwe Bond zou worden, en kijk, velen zien hem als de beste Bond. Wat 007 nodig heeft is een relevant verhaal en een nieuwe wind en Idris zou dat perfect kunnen vertelen, ook al is het maar voor twee films.

  Reply
 12. Govert6

  Ach wat treurig weer om te lezen dat een acteur op zijn leeftijd ipv zijn kunnen in een vroeg stadium wordt afgevoerd terwijl ik naar Tom zit te kijken in zijn zoveelste zelfkastijdende actie move met 59 lentes jong en met weemoed denk aan Roger en Sean die beide ver na Daniël er nog een Bondfilm uitperste .

  Reply
  1. Lucas

   Voor een James Bondfilm is leeftijd wel belangrijk vind ik, want hou ouder de Bond jou ouder de Bondgirls zouden moeten zijn en daarmee sluit je al een pak nieuwe gezichten mee uit. Tom Cruise is ook op leeftijd en Jennifer Connelly in Top Gun mag dan nog wel jonger zijn, ze is ook geen 20 meer. Liam Neeson is ook op leeftijd maar wij zien hem niet in bed duiken met vrouwen, dus dat is dan weer een ander verhaal. Bond is een “womanizer” en dus is leeftijd niet onbelangrijk. De laatste films met Roger Moore én Sean Connery waren in dat opzicht super cringe!

   Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *