Anthony Hopkins als Sigmund Freud in Freud’s Last Session

De 84-jarige dubbele-oscar-winnaar Anthony Hopkins is nog lang niet van plan om op pensioen te gaan. We zullen hem binnenkort aantreffen als de controversiële maar fundamentele psychoanalyticus Sigmund Freud in een aankomende drama film Freud’s Last Session (2023) van Matt Brown, naar een origineel script van Mark St. Germain.

Korte inhoud: Freud’s Last Session speelt zich af aan de vooravond van de Tweede Wereldoorlog en tegen het einde van zijn leven. Freud (Hopkins) nodigt de iconische auteur C.S. Lewis uit voor een debat over het bestaan van God. De film onderzoekt Freuds unieke relatie met zijn lesbische dochter Anna en Lewis’ onconventionele romance met de moeder van zijn beste vriend, de film verweeft verleden, heden en fantasie, en doorbreekt de grenzen van Freuds studie tijdens een verkwikkende reis.

Brown lijkt te denken dat de film een geschikt doel zal dienen tijdens een politiek beladen periode in de geschiedenis. Hij zei dit in een interview in The Hollwood Reporter: “We leven in een tijdperk dat zo ideologisch gepolariseerd is, waar iedereen vastzit in zijn eigen ideologie, zonder echt open te staan voor dialoog. Ik wil een film maken voor alle doelgroepen met een emotionele lading, die tot nadenken stemt en creatief is. Een film die de grote vragen, terwijl we onderzoeken wat de kern van de menselijke conditie is: liefde, geloof en sterfelijkheid.”

Freud stierf op 83 jarige leeftijd en dus zijn we wel heel dicht bij de leeftijd van Hopkins dus deze casting zit wel goed. Toch kan je er niet omheen dat de man niet meer dezelfde acteur is als de acteur die Hannibal Lecter speelde. In zijn interviews die hij gaf naar aanleiding van The Father (2020) – waarvoor hij een tweede Oscar won – kon je merken dat het verouderingsproces invloed had op zijn speech. Hoe dan ook, de Franse cineast Florian Zeller brengt dit jaar de vervolgfilm The Son (2022) uit met Hopkins, en dus is de acteur nog steeds super-actief.

3 Comments

 1. Wachowski

  Blijft één van de beste acteurs uit de filmgeschiedenis. Recent zelfs nog genoten van zijn rol in Westworld.

  Reply
 2. Horst

  Anthony Hopkins heefft zo goed als nooit zijn bermoemdheid verkocht aan B-films zoals vele andere acteurs.

  Reply
 3. Rene

  The Father was een geweldige prent, prachtige vertolking

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *