Mission: Impossible – Dead Reckoning – Part One trailer

We zouden het bijna vergeten met de Top Gun: Maverick (2022) release, dat deze film eigenlijk al een paar jaar geleden is afgewerkt maar omwille van Covid nu pas in de zalen draait, en dat Tom Cruise al deze tijd heeft gewerkt aan zijn laatste Mission: Impossible film – die blijkbaar in 2 delen opgesplitst zal worden. Dit wordt de finale der finales en het valt nog af te wachten of Ethan Hunt een James Bondje zal doen op het einde, of dat hij de deur op een kier zet voor alsnog een allerlaatste stuiptrekking.

Van Mission: Impossible – Dead Reckoning – Part One (2023) weten we niet zo zot veel. Wel dat de meeste Mission Impossible acteurs terug zijn op het appel, gaande van Rebecca Ferguson tot Vanessa Kirby, Simon Pegg, Henry Czerny en Ving Rhames. De nieuwkomers van dienst zijn Hayley Atwell (blijkbaar de nieuwe vlam van Cruise – echter niet meer in het echte leven want na een korte romance lijken ze tevreden te zijn als vrienden), Pom Klementieff, Cary Elwes, Shea Whigham en Indira Varma. En veel van deze acteurs gaan we ook terug zien in Mission: Impossible – Dead Reckoning – Part Two (2024). Beide films worden geregisseerd en geschreven door Christopher McQuarrie. De films werden niet opgenomen na elkaar, maar was gedwongen om de twee films afzonderlijk op te nemen.

De productie zelf was gespannen gezien veel van de opnames zich afspeelden gedurende COVID en iedereen zal zich nog wel de felle uitlaat herinneren van Cruise tegenover zijn crew die het niet zo nauw namen met de Covid-maatregelen. Had hij gelijk? Wel, laten we niet vergeten dat hij niet alleen de ster is van de show maar ook nog eens de producer en dus gigantisch veel verantwoordelijkheden. En in onzekere tijden van Covid kunnen de gemoederen snel oplopen en ik begrijp zijn uitlaat volledig. Had hij zo fel moeten reageren? Ik ken de context niet. Het zou kunnen zijn dat hij deze personen al een paar keer had aangesproken. In ieder geval hebben 5 crewleden na het incident zelf opgestapt. De productie had ook plannen om te draaien in Venetië maar in februari 2020 was het geen ideale periode om te draaien in Italië en deze plannen werden geschrapt.

Het verhaal zou zich 27 jaar afspelen na de eerste Mission: Impossible en dus lijkt de terugkeer van Henry Czerny wel een interessante zet. De 60-jarige Tom Cruise ziet er in ieder geval nog fris uit en als we de carrière bekijken van de 69-jarige Liam Neeson kan hij nog een lange tijd verder gaan. In juli 2023 zou het eerste deel in de zalen moeten draaien.

*** Mission: Impossible – Dead Reckoning – Part One trailer ***

3 Comments

 1. Sinister

  Het verschil met een James Bond film is dat ik me het verhaal van elk van die films nog goed kan herinneren, niet met Mission Impossible. Van geen enkele van die films weet ik precies waarover het gaat. En na het zien van deze trailer heb ik zelfs het gevoel dat ik deze film al gezien heb.

  Reply
  1. June

   Dat is omdat de M:I films eigenlijk draaien rond de stunts en het verhaal bijkomstig is.
   1: liftschacht, helikopter in tunnel met TGV. Cia-terminal
   2: moto’s die tegen elkaar botsen. Rotslkimmen
   3: Tom rent op een brug die ontploft. Bom in neus. Vaticaan stunts.
   4: beklimt Burj Khalifa. Zandstorm. Parkeergarage gevecht
   5: vasthouden aan de buitenkant van het vliegtuig. Onderwater scène. Opera
   6: parachutespringen. Henry Cavill flext zijn armen. Helikopterachtervolging

   Reply
 2. Xander

  Het zal misschien raar klinken maar dit is de eerste film waarvan ik vind dat Tom Cruise er oud uitziet, of althans serieus verouderd.

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *