Brie Larson en Jason Momoa vergezellen Vin Diesel in Fast & Furious 10

Ik dacht dat ze er een punt achter hadden gezet na F9 (2021), maar blijkbaar gaan ze nog eens voor een laatste keer een rondje maken met hun bolides in Fast & Furious 10 (2023). De vorige film had desondanks de zwakke reviews toch 726 miljoen dollar opgebracht en dus leek ‘money talks’ alweer het credo. De 10de film zal opnieuyw geregisseerd worden door Justin Lin.


© Universal Pictures Home Entertainment

Met de aankondiging van Vin Diesel met de introductie van Brie Larson als het nieuwste lid van de Fast & Furious-familie, stelt iedereen zich uiteraard de vraag of Vin nu ook nog eens een verborgen zuster heeft waar niemand nog nooit van gehoord heeft, een beetje zoals de verloren broer uit de vorige film. Zelfde kan zich afgevraagd worden over Jason Momoa. Jason zou wel goed zijn in de rol van een villain en hem zie ik wel clashen met Vin.

Fast & Furious is ondertussen de langlopende Universal-filmfranchise met een gezamenlijke recette van 6 miljard dollar wereldwijd. Dit is gigantisch veel voor een film-franchise en enkel enkel Star Wars en de MCU dat kan dit overtreffen. Kwalitatief is het niet allemaal rozengeur en maneschijn. De keuze om Brie binnen te halen is geen verkeerde keuze want ze is één van de weinige overtuigende actie-actrices en ondanks de tegenvallende Captain Marvel (2019) is ze ook een Oscar-winnende actrice. Ik ben in ieder geval benieuwd naar de sequel The Marvels (2023)

Waar dit 10de deel over zal gaan is niet bekend, maar ik vermoed Fast and Furious in Space of iets met tijdreizen. Zeker na F9 met hun vliegende wagens die perfect in balans blijven in vrije val is het duidelijk geworden dat geloofwaardigheid geen issue meer is. En als ze onderweg nog een dictator kunnen uitschakelen en een oorlog vermijden zullen ze het niet nalaten om dit te doen. Of wie weet gaan ze de multiverse-tour op en Toretto roept de hulp in van Riddick. Wie zal het zeggen?

1 Comment

  1. Lucas

    Wel twee klasbakken, hopelijk is het script iets beter

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *