The Addams Family 2 (2021) ** Blu-ray recensie

De eerste The Addams Family (2019) animatiefilm was nog wel ‘ok’, deze The Addams Family 2 (2021) sequel is een pak minder geslaagd. Er zit geen verhaal in! Gewoon een paar typische Addams Family-momenten.

De eerste film werd geregisseerd door Greg Tiernan en Conrad Vernon. Vreemd genoeg werden er nog twee andere regisseurs toegevoegd, met name met Laura Brousseau en Kevin Pavlovic. Soms kan het gebeuren dat er teveel koks in een keuken staan, en dat zou hier ook wel een beetje het probleem zijn. Er zit geen lijn in deze film. Het is een aaneenschakeling van scènes zonder een duidelijke creatieve visie. Wetende dat er ook nog eens 4 verschillende scenaristen waren (Dan Hernandez, Benji Samit, Ben Queen en Susanna Fogel), dat betekent 8 mensen die verantwoordelijk zijn voor het verhaal van een film. Krankzinnig.

Korte inhoud: Wednesday (Chloe Grace Moretz), de begaafde jongere voelt zich ver verwijderd van haar familie, tot grote afschuw van haar liefhebbende vader Gomez (Oscar Isaac). Vastbesloten om ze bij elkaar te houden, concludeert hij dat de remedie voor hun situatie een roadtrip door het land is. Gesteund door zijn elegante vrouw Morticia (Charlize Theron), vervalt de vakantie al snel in chaos als ze worden achtervolgd door een briljante wetenschapper (Bill Hader) die beweert de echte vader van Wednesday te zijn.

Inhoudelijk stelt het allemaal niet zo veel voor en de film moet het vooral hebben met cliché scènes met Pugsley (Javon ‘Wanna’ Walton) die de boel opblaast, Wednesday die nieuwe martelmethoden ontwikkelt, hun ouders die getuige zijn van de waanzin maar elkaar nog steeds liefdevol bekijken, alsook de visuele grappen. Zo is er een mooi moment tussen Lurch en Pongo en ook Uncle Fester die in een inktvis verandert. Maar al te vaak gebeuren er gewoon een heleboel dingen tegelijk zonder de plot echt vooruit te helpen.

De enige verdienste van The Addams Family 2 is de sterke stem-cast achter deze personages. Chloe Grace Moretz legt gemakkelijk de humeurigheid van Wednesday vast en Oscar Isaac zorgt voor een leuke Gomez. Hij weet zijn stem rond te strooien met genoeg speelsheid dat we soms even vergeten dat we na een animatie-personage aan het kijken zijn. Laten we hopen dat hij ooit eens een live-action versie brengt in de nabije toekomst. Als Morticia voelde Charlize Theron zich hier een beetje onderbenut in vergelijking met Oscar Isaac, maar zij is en blijft een talent.

De film is een explosie van kleuren en dit zal wel de allerjongsten aanspreken, ook al zullen zij nauwelijks de helft van de grappen begrijpen en de iets oudere gaan misschien een beetje verveeld zijn door het gebrekkige verhaal. Op is de film uitgekomen op DVD en Blu-ray, alsook een boxset met de twee films.


Review The Addams Family 2 (2021)
Recensie door op

Beoordeling: 2 / 5

rating

*** The Addams Family 2 trailer ***

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *