Sony, Netflix en AppleTV+ zetten Will Smith projecten on hold

Wanneer acteurs genomineerd worden voor een Beste Actor award bij de Oscars zie je vaak dat in de weken die volgen velen van hen allerhande projecten aangeboden krijgen. Een film uitbrengen met een acteur die mogelijks een Oscar heeft gewonnen is altijd goed meegenomen. En dat was zeker het geval voor Will Smith, tot het licht in de bovenkamer uitviel en hij een klap in het gezicht van host Chris Rock verkocht, op enkele minuten van zijn effectieve Oscar voor Beste Acteur. Wie had ooit kunnen denken dat de stage-crash van Kayne West tijdens de VMA klein bier in geworden in vergelijking.

Elke actie heeft een reactie, en dat is blijkbaar ook zo voor steracteurs want zowel Sony, Netflix als AppleTV+ hebben hun projecten met Will Smith nu even op sterk water gezet. Het project met het grootste potentieel was Fast and Loose voor Netflix in een productie van Will Smith via zijn productiehuis Westbrook Studios. Het project had een interessant verhaal: Nadat de leider van een criminele organisatie geheugenverlies heeft opgelopen door een aanval, herenigt hij zich met zijn bemanning, maar ontdekt dat de dingen niet zijn wat hij denkt dat ze zijn en hij een dubbelleven had.

Maar een paar weken geleden heeft regisseur David Leitch (Atomic Blonde, Deadpool 2, Fast & Furious Presents: Hobbs & Shaw) de handdoek in de ring gegooid en overgestapt naar een Universal film genaamd Fall Guy (2023) met Ryan Gosling in de hoofdrol. Enerzijds wat Netflix wel op zoek naar een andere regisseur maar na het Oscar-incident hebben ze deze plannen nu opgeborgen. En daar blijft het niet mee.

Smith heeft nu nog een Apple+’s slaven-ontsnappingsdrama Emancipation in postproductie. De streamer had een debuut in 2022 gepland, maar heeft de release nu niet meer gedateerd. Apple weigerde commentaar te geven, maar het vermoeden is dat ze de kat uit de boom willen kijken. En je kan hen geen ongelijk geven. Ga jij als ondernemer een miljoenen-investering riskeren zonder goed te weten wat de mogelijke backlash is bij het publiek?

En dan is er nog Bad Boys 4 voor Sony waar Smith al 40 pagina’s van het script heeft gekregen van Chris Bremner. Maar de studio duwt nu even op de rem, zei een bron. Ondertussen heeft Smith nu zelf ontslag genomen uit de Academy – wat betekent dat hij zelf niet meer kan stemmen voor films tijdens de Oscars, maar dat betekent niet dat hijzelf niet meer genomineerd kan worden. Dus in wezen stelt dat ontslag eigenlijk niet zo veel voor. De mogelijke sancties van The Academy zouden eerstvolgende dagen ook bekend moeten zijn, maar ook daar verwacht niemand er veel van.

2 Comments

  1. Mitch

    De Smiths zijn eigenlijk gekend voor moraliserende celebrities, over alles hebben ze een mening en schrikken er niet voor terug om mensen de les te spellen. In deze zijn de maskers afgevallen en hij heeft alle respect voor mij verloren. Ik keek uit naar Bad Boys 4 … nu laat het me koud.

    Reply
  2. GL4DIA70R

    Wel spijtig gezien hij nu met King Richard had bewezen bekwaam te zijn een sterke rol neer te zetten.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *