Darth Maul geschrapt uit Obi-Wan Kenobi serie

We moeten nog wachten tot 25 mei 2022, maar het lijkt er nu wel op dat we Darth Maul niet tezien zullen krijgen, ondanks de hoop van veel fans in zijn terugkeer in de Obi-Wan Kenobi serie. Darth Maul, een hoofdantagonist van Ewan McGregor‘s Obi-Wan Kenobi die voor het eerst verscheen in Star Wars: Episode I – The Phantom Menace (1999), zal niet in de serie verschijnen. Maar niet alleen was de Sith Lord aanvankelijk gepland om terug te keren naar de live-action Disney+-serie als een belangrijke schurk, acteur Ray Park was in actieve voorbereiding om Maul opnieuw te spelen. Dus dit nieuws van That Hashtag Show is echt bizar.

Blijkbaar zouden er creatieve discussies zijn geweest naar aanloop van de productie om alsnog niet uit te pakken met Maul, vermoedelijk om misschien dit karakter op een veel later tijdstip te herintroduceren. Maar wacht, werd Maul niet gedood in Phantom Menace? Eigenlijk heeft Darth Maul zijn verwondingen overleefd door zich te concentreren op zijn haat tegen Obi-Wan Kenobi, de Jedi die hem in tweeën sneed. Zijn verbrijzelde lichaam werd gedumpt tussen het afval van de rommelplaneet Lotho Minor, waar de ooit dodelijke krijger gek werd en in leven bleef op een dieet van ongedierte. Kijk, dat is nu iets wat ik wil zien.© Lucasfilm

Hossein Amini was de oorspronkelijke schrijver die samenwerkte met regisseur Deborah Chow aan de serie van zes afleveringen. En hoewel werd gemeld dat de preproductie begin 2020 werd onderbroken omdat Lucasfilm niet tevreden was met de scripts, was de redenering achter de pauze iets meer gelaagd. Volgens bronnen liet Chow de scripts zien aan Star Wars-fanaten Dave Filoni en Jon Favreau, die al heel wat ervaring hadden opgebouwd met hun The Mandalorian. En blijkbaar zouden Filoni en Favreau zich zorgen maken over Obi-Wan die hetzelfde terrein bestrijkt als Mandalorian, met name de ‘Lone Wolf’ die uit zijn schelp moet komen om een “kind” te beschermen (cf. Baby Yoda en de kleine Luke Skywalker).

Maul was één van de schurken die zou deelnemen aan de jacht op het duo; Darth Vader was in dit stadium nergens te vinden in het verre sterrenstelsel, volgens degenen met kennis van het project. Ook hebben Filoni en Favreau de regisseuse en de show ertoe aangezet om “groter te worden”,. In ieder geval vonden die zorgen hun weg naar Lucasfilm-hoofd Kathleen Kennedy, die op de pauzeknop drukte. En Joby Harold werd uiteindelijk aangenomen als de nieuwe schrijver van de show.© Lucasfilm

Het is onduidelijk hoe ver in het proces de zaken aanvankelijk ontrafeld zijn. Er werd een jongen gekozen om de jonge Skywalker te spelen, met name Grant Feely, maar er werden geen scènes met hem opgenomen. En wat Ray Park‘s Maul betreft, is het onduidelijk wat zijn inbreng zal zijn, ook al was er sprake van Park’s aanwezigheid op de de set tijdens preproductie en ook betrokken was bij stunttraining. Het lijkt er zelfs op dat er een test-shooting was. Maar Maul overleefde de commentaren van de Mandalorian auteurs niet. Niet alleen Vader maar ook de Grand Inquisitor, een personage dat populair werd door Filoni in de animatieserie “Star Wars Rebels” (2014), zou zijn intrede maken in de nieuwe serie als grote slechterik.

Indien Maul echter niet in deze serie verschijnt, zal hij zeker niet in “Ahsoka” serie verschijnen omdat hij dood is in die tijdlijn. Maar ik begrijp wel dat je keuzes moet maken. Ik betwijfel dat je zowel Vader als Maul in de Kenobi serie kan hebben, aangezien er sprake is van slechts 6 afleveringen zijn, en Vader zou al bevestigd zijn. Trouwens, als ik “Rebels” me nog goed herinner, wist Maul niet dat Obi-Wan de zuivering overleefde tot 5 BBY of zoiets (ongeveer 15 jaar na Revenge of the Sith), terwijl de Kenobi serie 9 BBY (10 jaar na RotS) plaatsvindt. Maar goed, of je alles op de letter moet volgen is een andere zaak. Maul zou in Star Wars: Lando kunnen verschijnen, aangezien hij in Solo: A Star Wars Story (2018) verscheen.

1 Comment

  1. Aster

    Dit is zo dom, Maul kennen we nauwelijks, had een perfecte opportuniteit geweest om dat karakter hier uit te werken. We kennen ondertussen al Vader en zijn kloon Kylo. Move on!

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *