Fede Alvarez maakt zich klaar voor standalone Alien film

Op een zeker ogenblik zal het geschreeuw wel gehoord worden in de ruimte na al die Alien sequels en prequels. En er is een nieuwe in aantocht en één die geregisseerd zal worden door een jonge horrormeester Fede Alvarez (Don’t Breathe, Evil Dead 2013). Het zou dus gaan om een standalone film, maar wek=l degelijk gebaseerd op de Alien franchise.

Ridley Scott, die de originele sci-fi-horrorfilm regisseerde die in 1979 werd uitgebracht en terugkeerde voor twee prequels, zal produceren via zijn Scott Free-productiehuis. Het is de bedoeling dat het project voor Hulu wordt gemaakt als onderdeel van de ambities van 20th Century om meer dan 10 films per jaar te maken voor de door Disney beheerde streamingdienst. Eigenlijk wil Ridley zelf ook nog een prequel maken, maar of deze plannen nu on hold worden gezet is niet duidelijk.

Alien en zijn vele vervolgen en prequels richten zich op de gruwel van een moorddadig ras van buitenaardse wezens genaamd Xenomorphs, die eieren in levende lichamen implanteren via “facehuggers” die gewelddadig uit het lichaam barsten wanneer ze een bepaald stadium van volwassenheid bereiken. En ze groeien ook in enkele minuten tot uren tot volwassen moordmachines.

Het project van Álvarez wordt in het geheim gehouden door de studio, maar bronnen beschrijven het als niet verbonden met de vorige films. Volgens diverse bronnen zou Álvarez een hondsdolle fan van de franchise zijn en hij gooide al een paar ideetjes richting Ridley voor een nieuwe Alienfilm. Het idee bleef tot eind vorig jaar in Scotts brein geïmplanteerd, toen hij Álvarez uit het niets belde en hem vroeg of hij er nog steeds zin in had. Álvarez hoefde niet twee keer te worden gevraagd.

20th Century pakte het project op “puur op de kracht van Fede’s pitch”, zei divisievoorzitter Steve Asbell. “Het was gewoon een heel goed verhaal met een heleboel personages die je nog niet eerder hebt gezien.”. Volgens andere bronnen zou het geen Prometheus-achtige film worden maar eerder een back-to-basics Alien 1979 film. Álvarez is zeker een filmmaker die van zijn genrewerk houdt, dus verwacht ik hier wel veel van. Hij vond commercieel en kritisch succes met de thriller Don’t Breathe (2016), een verhaal dat hij schreef en regisseerde. De sequel was nauwelijks het bekijken waard maar de eerste film is wat mij betreft een bijna horror-meesterwerkje.

2 Comments

  1. Bjorn

    Ben wel benieuwd, de Alien films zijn en blijven uitstekende horrorfilms. Denk wel niet dat Ridley zelf nog een alien film zal maken. Die man is op leeftijd en mocht je het geloven zou hij nog 15 films in voorbereiding hebben. lol

    Reply
  2. Alex

    Alien 7 : The Screams For Money

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *