Nicolas Cage gaat binnenkort Dracula spelen

Wie is er nu niet enthousiast over een nieuwe Nicolas Cage-film? Het was ooit anders geweest toen Cage echt wel een reeks barslechte films leverde aan de lopende band. Maar nu lijkt hij nog steeds B-films te maken, maar die op creatief vlak toch een stuk beter zijn. Gisteren hadden we het over de remake van de klassieker Nosferatu, vandaag brengen we het nieuws dat ook Nicoals Cage bezig is met een Dracula film.

De film zal geregisseerd worden door Chris McKay die we nog kennen van de The Lego Batman Movie films en The Tomorrow War (2021). De regisseur heeft geen horror-ervaring, maar het lijkt wel iemand die voldoende bekwaam is om deze productie tot een goed einde te brengen.

De film heet Renfield (2023) en zou dus draaien rond de handlanger van Dracula, een man compleet onder de invloed van de graaf die uiteindelijk in een psychiatrisch centrum eindigt. Deze rol zou gespeeld worden door Nicholas Hoult. In de andere rollen zien we Shohreh Aghdashloo, Awkwafina en Ben Schwartz.

Het scenario werd geschreven door Robert Kirkman en Ryan Ridley die zelf nog niet zo zot veel langspeelfilm-scenario’s hebben geschreven. Ik vermoed dus dat we hier niet te maken hebben met het zelfde budget als The Tomorrow War, maar eerder een budget die we gewend zijn voor een Nicolas Cage film, en dus hangende rond de 15-20 miljoen dollar. Maar voor een dergelijke film zou dit wel kunnen voorstaan.

1 Comment

  1. Shifty

    Goed dat Cage de studio pics kan afwisselen met de indiefilms. Ik wacht zelf nog op Ghost Rider 3.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *