Chris Pratt in The Tomorrow War

Als je naar de trailer kijkt van The Tomorrow War (2021) weet je eigenlijk niet met zekerheid of dit een serieuze sci-fi actiefilm is dan wel een komedie. De regisseur van dienst, Chris McKay, is de maker van de grappige Robot Chicken sketches en de Lego films, dus gevoel voor humor heeft hij wel. De scenarist Zach Dean schrijft dan weer goorgaans ernstige thrillers, dus de film zal vermoedelijk ergens in het midden liggen, maar de PG-13 rating laat vermoeden dat het het er wel braaf aan toe zal gaan.

Korte inhoud: De wereld staat versteld wanneer een groep tijdreizigers van het jaar 2051 arriveert om een ​​dringende boodschap te brengen: dertig jaar in de toekomst verliest de mensheid een wereldwijde oorlog tegen een dodelijke buitenaardse soort. De enige hoop op overleving is dat soldaten en burgers uit het heden naar de toekomst worden getransporteerd en zich bij de strijd voegen. Onder degenen die zijn gerekruteerd is Dan Forester, leraar op de middelbare school en huisvader. Vastbesloten om de wereld te redden voor zijn jonge dochter, werkt Dan samen met een briljante wetenschapper en zijn vervreemde vader in een wanhopige zoektocht om het lot van de planeet te herschrijven.

Oorspronkelijk was het de bedoeling om de film uit te brengen voor een bioscooprelease via Paramount Pictures, maar de Chinese met hun Covid staken daar een stokje tussen en werden de distributierechten van de film overgenomen door Amazon Studios. De film wordt nu op 2 juli 2021 digitaal uitgebracht op Prime Video. Naast Chris Pratt zien we nog heel wat bekende koppen opduiken, voornamelijk uit tv-series, gaande van Yvonne Strahovski (“The Handmaid’s Tale”) tot Mary Lynn Rajskub (“24”), Sam Richardson (“Veep”), Betty Gilpin (“Glow”) naast J.K. Simmons.

Op instagram leek Chris Pratt wel plezier te hebben met de film en zeker in zijn functie als acteur én uitvoerend producent. “Dit is de eerste keer dat ik een uitvoerend producent ben voor een film! En ik kan er eindelijk over posten !!! De titel” Ghostdraft “bleek om verschillende redenen problematisch te zijn, dus gingen we op zoek naar andere opties … We gingen doorheen de volgende titels: Generation Alien, World War A, Generation Gone, Saving Private Ryaalien, WWZ2 maar met As not Zs, HORIZON WHITESPIKE, HERO-film aangeboden door Verizon, Jurassic Draft, GENERATION Draft, Miller Genuine Draft, City Slickers, Alien Dawn, Rapture Dawn , Apocalypse Dawn, Hero Dawn, Destiny War, Saving Tomorrow en The Tomorrow War. THE TOMORROW WAR THE TOMORROW WAR !!!! En toen viel mijn euro … We noemen het gewoon #TheTomorrowWar!”

*** The Tomorrow War trailer ***

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *