The Power of the Dog pakt de meeste Oscar-nominaties

Het meest schokkende van de Oscar-nominaties is toch wel het feit dat Denis Villeneuve geen Oscar-nominatie kreeg voor Beste Regisseur voor Dune (2021), maar wel 10 andere nominaties kreeg waaronder Beste Film. Ik blijf het vreemd vinden dat diegene die de eindbeslissing heeft op alle keuzes van een filmproducties dan toch geen erkenning krijgt wanneer zijn film verkozen wordt als kanshebber voor de Beste Film van het jaar. En zo waren er nog wel een aantal andere Oscar-snubs. De film die wel alle aandacht trok is de Netflix film The Power of the Dog (2021), een film waar je niet vrolijk van wordt maar toch alles heeft om bij dergelijke evenementen te scoren.

courtesy of Netflix Media Center

In een poging een antwoord te bieden op de #OscarsSoWhite zijn zo’n 9’500 nieuwe leden aangetrokken, wat neerkomt op een toename van zowat 30% in stemlidmaatschap sinds de 2016. De bedoeling was om een jongere en meer diverse club te hebben. Dit heeft er in ieder geval niet voor gezorgd dat in elke categorie meer diverse kandidaten aan bod zijn gekomen (cf. Beste Mannelijke Bijrol). The Power of the Dog lijkt in ieder geval goed op weg om de meeste Oscars te winnen en bij de acteurs lijkt Will Smith goed op weg voor zijn eerste Oscar voor Beste acteur voor King Richard (2021) en Kristen Stewart voor haar briljabte vertolking in Spencer (2021) als prinses Diana.

Vermoedelijk zal Jane Campion dan ook wel de Oscar voor Beste Regisseur winnen gezien de uiteindelijke kandidaat die het had moeten winnen zelfs geen nominatie heeft gekregen. Het is slechts de tweede keer dat een vrouw 2 keer genomineerd werd voor de Oscars van Beste Regisseur. Daarnaast, mocht haar film winnen zou het tevens ook de eerste Oscar-winst zijn voor Netflix. En het ziet er naar uit dat de film ook de gedoodverfde favoriet is. De film die zonder prijzen naar huis zal mogen gaan ondanks de 8 Oscar-nominaties, lijkt West Side Story (2021) te zijn.

Van snubs gesproken, voor Ridley Scott blijft het kommer en kwel. De man werd al een paar keer genomineerd maar heeft nog geen enkele Oscar gewonnen voor Beste Regisseur, en ook zijn twee films The Last Duel (2021) en House of Gucci (2021) konden op niet veel liefde rekenen van de oude en nieuwe leden van The Academy. Meer nog, The Last Duel kreeg GEEN ENKELE nominatie. en House of Gucci kreeg slechts een troostprijs voor Beste Make-Up, daar waar Lady Gaga werd gezien en grote kanshebber voor een Oscar. En die make-up prijs kunnen ze ook op hun buik schrijven gezien Dune daarmee zal weglopen. Mocht ik Ridley zijn, zou ik mijn kat sturen naar de ceremonie. Op zondag 27 maart 2022 worden de Oscar uitgereikt.

4 Comments

 1. Accu

  The Last Duel was misschien geen voltreffer maar ze konden nu toch wel Jodie Corner hebben genomineerd voor Beste Actrice, wtf

  Reply
 2. JJ

  Wie had ooit kunnen denken dat Kristen Stewart eerder een Oscar nominatie zou krijgen dan Robert Pattinson 😮

  Reply
  1. ZAK ATTACK

   Indien Beste Bijrol had die al moeten krijgen voor The Lighthouse, maar 2019 was het jaar van Joker.

   Reply
 3. swarrel

  Sorry voor Will Smith maar Andrew Garfield was de betere acteur van het jaar met zijn vertolking in Tick Tick Boom. Maar als die 1/3 van de nieuwe leden enkel zullen stemmen op “diverse” acteurs (whatever that means) dan zal Smith wel winnen. Maar bekijk die twee films en zeg nu eens eerlijk. Will Smith had trouwens een veel betere vertolking in The Pursuit of Happyness dan in deze film.

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *