Don’t Look Up een zwarte komedie met Leonardo DiCaprio op Netflix

In het begin van de trailer van Don’t Look Up (2021) zien we een hyperventilerend Leonardo DiCaprio in een badkamer die herhaaldelijk “Je bent hier nu” zegt. En wat volgt zijn intense scenes en hilarische dialogen geleverd door een heerlijke cast.


Korte inhoud: Twee astronomen (Jennifer Lawrence, Leonardo DiCaprio) ontdekken dat een gevaarlijke asteroïde de aarde nadert en zal vernietigen. Ze beginnen vervolgens aan een tour langs de media om de mensheid te waarschuwen. Er is echter een klein probleem: ze staan onderaan de ladder binnen hun werksoort, en niemand wil luisteren. Blijkt dat het waarschuwen van de mensheid voor een planeetmoordenaar ter grootte van de Mount Everest een lastig feit is om te navigeren. Met de hulp van Dr. Oglethorpe (Rob Morgan) beginnen Kate en Randall aan een mediatour die hen meeneemt vanuit het kantoor van een onverschillige president Orlean (Meryl Streep) en haar zoon en stafchef, Jason (Jonah Hill), naar de ether van The Daily Rip, een vrolijke ochtendshow gehost door Brie (Cate Blanchett) en Jack (Tyler Perry). Met slechts zes maanden tot de komeet impact maakt, blijkt het beheren van de 24-uurs nieuwscyclus een nachtmerrie, alsook om de aandacht te krijgen van het door sociale media geobsedeerde publiek. Ondertussen tikt de klok verder. Wat is er nodig om de wereld alleen maar omhoog te laten kijken?

De regie van de film ligt in handen van Adam McKay, die een Oscar won voor zijn scenario van The Big Short (2015). Er zijn al een aantal dergelijke rampenfilms geweest (Armageddon, Deep Impact, …) maar dit is de eerste keer dat dit concept wordt gebruikt voor een komedie. En na het zien van de trailer ben ik helemaal verkocht. Enkel wel spijtig dat het een Netflix film is geworden.

“Your breathing is stressing me out,” zegt stafchef Jason Orlean gespeeld door Jonah Hill tegen één van de astronomen (DiCaprio) die de ontdekking hebben gedaan van de komeet, en deze film deed me denken aan de overheerlijke chemie tussen DiCaprio en Hill in The Wolf of Wall Street (2013). En dan krijgen we de president van Amerika gespeeld door Meryl Streep die zegt: “You know how many ‘the world is ending’ meetings we’ve had?” En dat weet je meteen waar dit verhaal naar toe zal gaan.

Naast bovenvermelde namen zien we ook nog rollen voor Cate Blanchett, Timothée Chalamet, Jennifer Lawrence, Gina Gershon, Ron Perlman, Matthew Perry, Mark Rylance, Ariana Grande, Tyler Perry en Paul Guilfoyle. Don’t Look Up is te zien op Netflix vanaf 24 december 2021.

*** Don’t Look Up trailer ***

2 Comments

  1. Nat

    Best wel grappige trailer, ben benieuwd.

    Reply
  2. Fran

    Doet me wat denken aan Wag the Dog.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *