Sci-fi thriller Warning heeft een wel heel intrigerende trailer

Er zijn zo van die trailer waar je geen bal van begrijpt wat er aan het gebeuren is, maar dat ze ook nog je interesse en curiositeit wekken om de film daadwerkelijk te zien is een rariteit. Dit is zonder twijfel het geval met Warning (2021), het filmdebuut van Agata Alexander. Op dit ogenblik heeft deze sciencefictionfilm van Lionsgate echter nog geen grote bioscoop-distributie, enkel in een select aantal bioscopen en digitaal. Laten we hopen dat de film alsnog bij ons wordt opgepikt voor een bioscooprelease.

Korte inhoud: De toekomst is beangstigend. Er is gewoon geen manier omheen. Klimaatverandering heeft een drastische invloed op het dagelijks leven van iedereen op aarde. Technologie wordt steeds intelligenter en daardoor krachtiger. Instabiele politiek, honger, mensenrechten, de lijst van legitieme zorgen gaat maar door. De zin van het leven wordt hier verkend door middel van meerdere onderling verbonden levens die zich in de nabije toekomst afspelen.© Lionsgate

Een soort Magnolia (1999) ensemble film maar dan als sci-fi thriller en bijgevolg is de trailer ook wat ingewikkeld om te volgen zonder een narratieve voice-over. Het lijkt een beetje te springen van de hak op de tak met vaak ook heel bizarre scenes. Het is Agata’s debuutfilm maar ze is iemand die al heel wat muziekvideo’s heeft gemaakt. Videoclip makers en pub-regisseur zijn filmmakers die vaak visueel indrukwekkende films afleveren. Uit het verleden is echter gebleken dat er een groot onderscheid is tussen mensen die afkomstig zijn uit de pub-wereld (Ridley Scott, David Fincher, …) en mensen afkomstig uit de videoclip wereld (Francis Lawrence, Tarsem Singh, Michael Bay, …). Er zijn uiteraard heel wat uitzonderingen en overlappingen maar de eerste groep lijkt net iets beter overweg te kunnen met “een verhaal te vertellen” daar waar de tweede groep het visuele plaatje op de voorgrond zet en vaak ook de voorkeur geeft aan een mooie acteur/actrice tot zelfs modellen, dan acteurs die doorgaans betere vertolkingen brengen. En dat is eigenlijk ook niet zo verrassend gezien je in een reclamespot een verhaal moet vertellen op korte tijd – en waar het minimale acteerwerk er ook vaak toe doet – daar waar je in videoclips voornamelijk een mood moet neerzetten en je werkt met de bandleden/muzieksterren vergezeld van wat knappe dansers.

In de casting treffen we dan ook heel wat “knappe acteurs” aan zoals Thomas Jane (The Expanse, The Punisher), Annabelle Wallis (Malignant, “Peaky Blinders”), Alex Pettyfer (I Am Number Four), Alice Eve (Star Trek Into Darkness), Kylie Bunbury, Patrick Schwarzenegger en Toni Garrn. Maar nog eens, dit wil niet zeggen dat de film op niks zal trekken, het is gewoon een observatie en dat kan misschien een reden zijn waarom de film niet werd opgepikt door een studio. Er is bij mijn weten zelfs nog geen filmposter voor de film maar wel al een distributeur voor de digitale release.

*** Warning trailer ***

2 Comments

  1. The Dude

    Dit is nu eens een schijttrailer, sorry maar ik weet dus niks na het zien van de film. Veel flitsende beelden zonder echt bindweefsel tussen iets en mocht ik niet beter weten zou ik denken dat ik naar een showreel van een nieuwe DoP aan het kijken ben. Het resultaat is eigenlijke een puinhoop. Echt veel geluk om met deze trailer de film naar je publiek te brengen.

    Reply
  2. Brix

    Ik denk dat ze een verhaal hebben waar geen logica in zit en dus hebben ze er een clipy trailer van gemaakt.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *