Prisoners of the Ghostland Met Nicolas Cage belooft wilde rit

En we hebben een eerste volledige trailer voor de nieuwe Nicolas Cage-film Prisoners of the Ghostland (2021), in regie van de Japanse regisseur Sion Sono (Love Exposure, Cold Fish, Tokyo Tribe), die ook awards won met ondermeer Love is Hell (2011) en Why Don’t You Play in Hell? (2013). Dat de man iets met de onderwereld heeft is duidelijk en dat hij Nic Cage koos als hoofdacteur was dan ook een logisch gevolg.© The Searchers

Korte inhoud: De dochter van een gouverneur (Bill Moseley) verdwijnt spoorloos. Een beruchte crimineel (Nic Cage) moet noodgedwongen naar haar op zoek en Bernice (Sofia Boutella) veilig thuisbrengen. Hij moet hiervoor de vloek doorbreken die op het geestenrijk rust, de plek die hij dient te betreden. Als hij er niet in slaagt zijn opdracht uit te voeren wordt hij door de granaten die hij met zich meedraagt opgeblazen.

Cage liet alvast optekenen dat dit zijn “wildste” film is tot nu toe, maar dat zegt uiteraard elke acteur over hun laatste film. Maar wanneer je de trailer bekijkt zou hij wel eens gelijk kunnen hebben deze keer. De plot klinkt in ieder geval wild genoeg. De film speelt zich af in een plaats genaamd Samurai Town, waar Cage een bankrover is die wordt opgesloten nadat een baan vreselijk misgaat. Maar hij krijgt dus een tweede kans, ook al zijn de condities niet meteen ideaal. Hij draagt een explosieven pak en wanneer hij niet zou slagen in zijn missie gaan de bommen af.

Prisoners of the Ghostland debuteerde dit jaar op het virtuele Sundance Film Festival voordat het werd opgepikt door RLJE Films. Het is van dezelfde studio (XYZ Films) die ook Mandy (2018) met Nicolas Cage had gemaakt. Het is wat het is, verwacht geen karakter opbouw, verwacht geen logische verhaalstructuur, het is een film die is geschreven door Aaron Hendry en Reza Sixo Safai die vermoedelijk onder invloed waren van hallucinatoire middelen. Maar het is wel verdomd goed gemaakt en het lijkt fun om te zien met vrienden. Het is een unieke filmervaring en ik kijk liever naar zo’n prent dat de zoveelste big budget Michael Bay actieprent.

Naast de bovenvermelde acteurs zien we ook nog Nick Cassavetes, Grace Santos en Jeffrey Rowe. The Searchers zou de film nog bij ons uitbrengen maar op dit ogenblik hebben we nog geen Belgische relasedatum. Van zodra we het weten zullen we dit hier updaten.

*** Prisoners of the Ghostland trailer ***

3 Comments

 1. D'artagnan

  Eigenlijk wel goed dat de belastingen achter Nicolas Cage zitten, want nu maakt hij superveel films en het zijn heus niet allemaal B-films.

  Reply
  1. Mitch

   Ik denk dat hij ondertussen al zijn schuld heeft vereffend, dit is pure passie!

   Reply
 2. Wachowski

  Lijkt wel op een Fallout game.

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *